ενημέρωση 5:27, 19 January, 2019

Νέα Υόρκη: Γιγάντια λευκή τρούφα πουλήθηκε προς 61.250 δολάρια

H μεγαλύτερη τρούφα που έχει βρεθεί ποτέ ζυγίζει σχεδόν δύο κιλά και δημοπρατήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, στη Νέα ΥόρκηΠηγή: AP H μεγαλύτερη τρούφα που έχει βρεθεί ποτέ ζυγίζει σχεδόν δύο κιλά και δημοπρατήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, στη Νέα ΥόρκηΠηγή: AP

Ζυγίζει 1 κιλό και 890 γραμμάρια και πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη προς 61.250 δολάρια. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, ο οποίος οργάνωσε τη δημοπρασία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα στον κόσμο. 

«Είναι μακράν η μεγαλύτερη τρούφα που έχει βρεθεί ποτέ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Sotheby’s. Ο ενδιαφερόμενος από την Ταϊβάν, λάτρης τόσο του καλού φαγητού όσο και του κρασιού, έσπευσε να κάνει τη γιγάντια τρούφα δική του μέσω τηλεφώνου. 

Την πολύτιμη τρούφα ανακάλυψε την περασμένη εβδομάδα στην Κεντρική Ιταλία υπάλληλος της εταιρείας Sabatino tartufi, εκ των μεγαλύτερων προμηθευτών αυτού του σπάνιου είδους μανιταριού το οποίο σχηματίζεται κάτω από το έδαφος. Οι λευκές τρούφες, οι οποίες περιλαμβάνονται στους πιο λαχταριστούς και ακριβούς μεζέδες, βρίσκονται σε συγκεκριμένα μέρη της Ιταλίας και η συγκομιδή τους πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο. Ανιχνεύονται από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και έμπειρους κυνηγούς τρούφας. 

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, η συγκεκριμένη τρούφα είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από την έως σήμερα μεγαλύτερη, η οποία είχε βρεθεί το 2010 και είχε πουληθεί προς 417.000 δολάρια – αν και τα ποσά δεν είναι πάντα συγκρίσιμα, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Sotheby’s 

Τα έσοδα από την πώληση της λευκής τρούφας θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 10:57
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « An Eagle Flies from the Orbit Το ΕΑΜ συγχωρούσε, ο Αθανασίου ποτέ »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.