ενημέρωση 4:54, 24 May, 2018

Γυναίκα γεννάει στη μέση του δρόμου, θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς διευθυντή νοσοκομείου

Στην πόλη Τσιμαλχουακάν στο Μεξικό, οι περαστικοί γίνονται μάρτυρες ενός τοκετού στη μέση του δρόμου, έξω από το νοσοκομείο.

H Angela Martinez φέρνει στον κόσμο το παιδί της με τη βοήθεια των περαστικών και υπό τις οδηγίες μερικών γυναικών που δεν την αφήνουν μόνη στην πιο δύσκολη και ιερή στιγμή για μια γυναίκα. Τι έχει συμβεί, όμως και αυτές οι εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του κόσμου;

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Martinez πήγε δύο φορές στο νοσοκομείο.

Και τις δύο φορές οι γιατροί την έστειλαν σπίτι της, παρά το γεγονός ότι τη δεύτερη ήταν ήδη έτοιμη να γεννήσει. Και έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγοράκι κάτω από πανιά και σακούλες, με τα οποία είχαν την ευαισθησία να τη σκεπάσουν οι περαστικοί.

Μετά τον τοκετό, βγήκαν έξω νοσοκόμοι και γιατροί για να της προσφέρουν τις... πρώτες βοήθειες. Δεν έχει γίνει σαφής ο λόγος για τον οποίο μια νεαρή εκδιώχθηκε από το νοσοκομείο. Εικάζεται ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς γι' αυτό και έχουν ήδη διαταχθεί έρευνες εναντίον του διευθυντή του νοσοκομείου και του επικεφαλής του γυναικολογικού τμήματος.

Δεν είμαι όμως κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά: το 2013 κατά τον ίδιο τρόπο διώχθηκε, λίγο πριν γεννήσει, μια νεαρή Ινδιάνα...  

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 18 Ιουνίου 2017 13:23

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.