ενημέρωση 4:19, 24 June, 2018

Πώς ένας δρόμος στο Σαν Φρανσίσκο πουλήθηκε σχεδόν τσάμπα

Μια απίστευτη συγκυρία ωφέλησε ένα ζευγάρι που αγόρασε έναν πολυτελή ιδιωτικό δρόμο σε τιμή πολύ μικρότερη από ένα μικρό σπίτι. Δείτε πως οι πλούσιοι ένοικοι αρκετών κατοικιών της περιοχής βρέθηκαν από το πουθενά να ζουν σε δρόμο κάποιου άλλου

Ενα κανονικό σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια. Και ένας ολόκληρος ιδιωτικός δρόμος με ακριβά σπίτια είναι απλησίαστος ακόμα και για τους πιο πλούσιους της περιοχής. Και όμως, μία παράξενη ιστορία έκανε έναν ολόκληρο δρόμο να πουληθεί σε τιμή εξευτελιστική.

Ο επενδυτής ακινήτων Μάικλ Τσενγκ και η σύζυγός του Τίνα Λαμ απέκτησαν σε δημοπρασία του δήμου έναν οβάλ ιδιωτικό δρόμο, μέσω του οποίου έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι της περιοχής σε δεκάδες επαύλεις αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ο δρόμος αυτός στον οποίον κατά το πρόσφατο παρελθόν έμεναν γερουσιαστές, δήμαρχοι και άλλες ισχυρές προσωπικότητες της περιοχής, αγοράστηκε έναντι 90.000 δολαρίων από το ζευγάρι που τώρα σχεδιάζει να χρεώνει τη στάθμευση των οχημάτων, προκειμένου να κάνει απόσβεση.

Πώς όμως έγινε αυτό;

Σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, οι κάτοικοι της περιοχής για πολλά χρόνια δεν κατέβαλαν τον ετήσιο φόρο ιδιοκτησίας που αναλογεί για τη χρήση κάθε ιδιωτικού δρόμου στο Σαν Φρανσίσκο, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν ανείσπρακτες οφειλές περίπου 1.000 δολαρίων. Ετσι, ο δήμος αναγκάστηκε να θέσει σε πλειστηριασμό την οδό, προκειμένου να εισπράξει τους απλήρωτους φόρους. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των πανάκριβων κατοικιών, ο λόγος που δεν κατέβαλαν τους φόρους τους ήταν ότι οι αρμόδιες αρχές έστελναν την ειδοποίηση σε έναν λογιστή με τον οποίο οι ιδιοκτήτες δεν συνεργάζονταν από τη δεκαετία του ’80.

Και μέσα σε όλη αυτή την παρεξήγηση, εμφανίστηκε ο Μάικλ Τσενγκ και η Τίνα Λαμ και άδραξαν την ευκαιρία. Τώρα το ζευγάρι μιλά με δικηγόρους, για να βρει τρόπους να αξιοποιήσει την απίστευτη αγορά που έκανε. Μεταξύ άλλων, σκέφτονται να χρεώνουν για τις 120 θέσεις πάρκινγκ στον δρόμο που τους ανήκει με ένα «λγικόο ενοίκιο», όπως λέει ο Τσενγκ. Αν τώρα οι ιδιοκτήτες αρνηθούν, μπορούν απλά να παρκάρουν έξω από την πύλη.

Από την πλευρά τους οι πλούσιοι κάτοικοι του δρόμου δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν το θέμα να περάσει έτσι. Οταν πληροφορήθηκαν για την αγορά του δρόμου όπου μένουν, έκαναν αγωγή στο ζευγάρι και τον δήμο. Σκοπός τους είναι να να εμποδίσουν τον Τσενγκ και την Λαμ να πουλήσουν τον δρόμο σε κάποιον άλλον, ενώ έχουν κάνει ήδη αίτηση για ανάκληση της πώλησης ισχυριζόμενοι ότι ο δήμος όφειλε τουλάχιστον να τους ενημερώσει για τον πλειστηριασμό.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 13:06

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.