ενημέρωση 5:09, 20 January, 2018

Ψηφίζοντας... Κεντροδεξιά

Εμειναν άναυδοι στην αρχή οι υπεύθυνοι της ψηφοφορίας για τον νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς στην Κηφισιά, την Κυριακή το πρωί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τουλάχιστον στη συνέχεια το συνήθισαν. Κατέφταναν βλέπετε να ψηφίσουν για αρχηγό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πολλοί δεξιοί. Πατενταρισμένοι, μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν το έκαναν κρυφά, μη νομίζετε, το αντίθετο.

«Τι δουλειά έχετε εσείς εδώ;» ρώτησαν φιλικά ένα ζευγάρι μεσήλικων, από τους γνωστούς νεοδημοκράτες της περιοχής. «Ηρθαμε να ψηφίσουμε για να φύγει η χολέρα» είπαν με χαμόγελα αυτοί, εννοώντας φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μήπως θέλετε να γίνετε και μέλη του κόμματος;» συνέχισαν τον διάλογο οι υπεύθυνοι της διαδικασίας, χαριτολογώντας στο πλαίσιο ενός αλληλοπειράγματος που μπορούν διάφοροι φίλοι και γνωστοί να κάνουν μεταξύ τους. «Δεν χρειάζεται» απάντησαν κι εκείνοι γελώντας, «είμαστε μέλη της Νέας Δημοκρατίας».

Δοθείσης της ευκαιρίας ας θέσουμε το φλέγον τούτο ζήτημα: ανεξαρτήτως τι γράφουν τα καταστατικά, πρέπει να επιτρέπεται σε κάποιους να είναι μέλη σε δύο ή και τρία κόμματα ταυτόχρονα. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτά είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιες οι διαφορές άλλωστε του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ώστε να απαγορεύεται κάποιος να γραφτεί και στους δύο; Κέρδος θα είναι για όλους. ιδίως... ταμειακό.

Ψήφισαν παντού πολλοί δεξιοί στις εκλογές της Κεντροαριστεράς την Κυριακή. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απλώς έδωσε ένα γραφικό ενσταντανέ στην υπόθεση, υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα.

Μέχρι και ο πρώην αριστερός Βασίλης Βάρσος δήλωσε πως θα ψηφίσει, ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς. Δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία φυσικά, τι ρωτάτε;

Εχει ενδιαφέρον και το αποτέλεσμα που έβγαλε η κάλπη. Στον Δήμο Κηφισιάς και Ερυθραίας ψήφισαν περίπου 2.300 άνθρωποι (όχι μέλη, το είπαμε).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πήρε συνολικά 850 ψήφους και βγήκε πρώτος! Ο Γιώργος Καμίνης πάλεψε στήθος με στήθος με τη Φώφη Γεννηματά για τη δεύτερη θέση, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέληξε τέταρτος και καταϊδρωμένος. Ολοι οι δεξιοί επιστρατεύτηκαν για να βγάλουν στο ΠΑΣΟΚ, συγγνώμη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ήθελα να πω, Θεοδωράκη και Καμίνη. Μάλλον για Κεντροδεξιά θα έπρεπε να λέμε.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 11:55

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.