ενημέρωση 5:45, 17 March, 2018

Φίλης ενστάσεις για τη ΔΕΗ – η κυβέρνηση να φέρει νόμο για την προστασία πρώτης κατοικίας

«Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας»,τόνισε ο κ. Φίλης μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση στο κανάλι της Βουλής.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ζητά την παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τη δυνατότητα να συμμετέχει και ο δανειολήπτης στον πλειστηριασμό με το τελευταίο τίμημα.

«Όταν λέμε ότι βγαίνουμε στις αγορές αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα», ανέφερε επίσης ο κ. Φίλης.

Εκτίμησε πως η γ’ αξιολόγηση δεν θα έχει ιδιαίτερη δυσκολία πλην ορισμένων θεμάτων που όπως είπε δεν έχουν κλείσει ακόμα όπως είναι ο ΦΠΑ στα νησιά, ενώ τόνισε ότι δύσκολη θα είναι η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση η οποία θα επιφέρει αλλαγές στην εκπαίδευση.

Σε ότι αφορά την πώληση μονάδων της ΔΕΗ υποστήριξε πως διατηρεί επιφυλάξεις γιατί δεν πρόκειται για αμιγώς πολιτικό θέμα και θέλει να έχει ευρύτερη ενημέρωση.

«Η συμφωνία για την ΔΕΗ επιβάλλεται δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία» είπε. Και πρόσθεσε ότι δύο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγια της.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 13:47

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.