ενημέρωση 10:09, 16 August, 2018

Διαμαρτυρία Ρωσικού υπ. Εξωτερικών στον Έλληνα Πρέσβη - Δείχνει Ουάσινγκτον η Μόσχα

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κλήθηκε σήμερα ο πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, για να του εκφραστεί επισήμως η διαμαρτυρία της ρωσικής κυβέρνησης σε σχέση με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει, ότι στις 13 Ιουλίου κλήθηκε ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία, Ανδρέας Φρυγανάς, «στον οποίο εκφράστηκε αποφασιστική διαμαρτυρία σε σχέση με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε δύο Ρώσους πολίτες.

»Τονίστηκε, ότι θεωρούμε την ενέργεια αυτή ως εντελώς αβάσιμη, ατεκμηρίωτη εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τον χαρακτήρα των διμερών μας σχέσεων και καθίσταται ικανή να προκαλέσει σοβαρή βλάβη

»Είναι προφανές ότι πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, αφιερωμένη στην έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ, βρίσκεται η Ουάσιγκτον, η οποία ανοιχτά υποστήριξε τις ενέργειες αυτές με δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Στο μεταξύ, ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Ελλάδα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σήμερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα απάντησε: «Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη, η πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ν. Κοτζιά, προς τον Σ. Λαβρόφ, υφίσταται. Απάντηση σε αυτήν προς το παρόν δεν έχει δοθεί».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 18:57

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.