ενημέρωση 9:46, 17 January, 2019

Αποκλειστικό - Πώς η «Μεγαλόχαρη» απελευθέρωσε τους δύο στρατιωτικούς...

Με βαθειά πολιτική σκέψη και τη σοβαρότητα που αρμόζει στην περίσταση, αρκετοί παράγοντες της δημόσιας ζωής  απέδωσαν την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών στη... Μεγαλόχαρη που φρόντισε για τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Αν και κατά καιρούς μοιάζει να μας "ξεχνάει" στα δεινά μας, εν τούτοις δεν είναι η πρώτη φορά που η Παναγία παρεμβαίνει υπέρ των ελληνικών δικαίων αφού κατά βάθος η Θεοτόκος είναι Ελληνίδα (και όχι Εβραία). Διαμάχη επίσης έχει ξεσπάσει μεταξύ αναλυτών και διεθνολόγων για το αν η απελευθέρωση οφείλεται στη χάρη της "Παναγίας Ελευθερώτριας" ή σε κάποια άλλη από τις πολλές που υπάρχουν.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται "τρολάρισμα" αλλά όταν προέρχονται από επίσημα χείλη, το σχόλιο δεν μπορεί παρά να είναι σαρκαστικό.  Ουδείς χλευάζει την θρησκευτική πίστη ως εσωτερική υπόθεση του καθενός αλλά όταν μελετούμε την πολιτική και σύνθετα ζητήματα διεθνών σχέσεων, το επίπεδο της συζήτησης πρέπει να κινείται σε όρια του ορθολογισμού και των πραγματικών δεδομένων.
 
Άλλως, δεν θα απαιτούσε η υπόθεση των δύο στρατιωτικών τόσο υψηλού επιπέδου διπλωματική προετοιμασία και πολιτικό κεφάλαιο αλλά η κυβέρνηση θα είχε εναποθέσει τις ελπίδες της σε... προσευχές και παρακλήσεις. Κάπως έτσι πρόσφατα και οι μοναχές σε μοναστήρι της Κρήτης επιχειρούσαν με τα εικονίσματα της Παναγίας να διώξουν τη φωτιά που πλησίαζε στο ορεινό μοναστήρι αλλά τελικά ήταν η Πυροσβεστική που την έσβησε ενώ οι ίδιες απομακρύνθηκαν με ένα όχημα 4Χ4. Κάπως "πεζά", εκκοσμικευμένα, μεν αλλά σώθηκαν.

Στην ακόμη πιο πεζή πραγματικότητα, η θρησκευτική πίστη κλονίζεται από τις υποθέσεις διαφθοράς και σεξουαλικών σκανδάλων που ξεσπούν γύρω  από διάφορες Εκκλησίες όπως πρόσφατα στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά και σε Καθολικές Επισκοπές της Πενσυλβάνια. Εκεί η "Μεγαλόχαρη", ορθόδοξη ή καθολική, δεν έκανε κανένα θαύμα για να γλιτώσει χιλιάδες παιδιά από σεξουαλική εκμετάλλευση και εκατομμύρια δολάρια από υπεξαίρεση...

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 19:10

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.