ενημέρωση 4:34, 23 April, 2019

Κομπίνα σε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια για να σπουδάζει η ελίτ

Αμερικανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος δεκάδων προσώπων που βοηθούσαν πρόσωπα της αμερικανικής ελίτ να αγοράζουν θέσεις για τα παιδιά τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων τα πανεπιστήμια Γέηλ, Στάνφορντ και Τζορτζτάουν. Πρόκειται για μια πλεκτάνη το ύψος της οποίας εκτιμάται σε περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια. 

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, 58 ετών, ως επικεφαλής της κομπίνας μέσω του δικτύου του, του Edge College & Career Network, το οποίο εξυπηρετεί έναν κατάλογο πελατών που περιλαμβάνει διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών και ηθοποιούς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η επιχείρηση του Σίνγκερ κανόνιζε ώστε τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια να τις δίνουν άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών της και σε μερικές περιπτώσεις φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική ικανότητα.
 
Οι προπονητές των πανεπιστημίων φέρονται «να αποδέχονταν δωροδοκίες σε αντάλλαγμα με την αποδοχή των μαθητών ως αθλητές, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους».

Ο Σίνγκερ οδηγείται στο εδώλιο του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βοστώνης με κατηγορίες που περιλαμβάνουν απάτη, ξέπλυμα χρημάτων και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Συνολικά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε τουλάχιστον 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και 12 προπονητών που φέρονται να βρίσκονται στο δίκτυο. Έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τουλάχιστον 33 γονέων, ανάμεσα στους οποίους οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ Φελίσιτι Χάφμαν και Λόρι Λάφλι, που φέρονται να πλήρωσαν 500.000 δολάρια για να εξασφαλίσουν τα παιδιά τους. 

Όπως προκύπτει από την εισαγγελική έρευνα, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με έναν εκ των κατηγορούμενων γονιών, ο Σίνγκερ συνόψισε την επιχείρησή του ως εξής: «Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθούμε τις πιο εύπορες οικογένειες στις ΗΠΑ να βάλουν τα παιδιά τους στη σχολή... οι οικογένειές μου θέλουν μια εγγύηση». 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 10:40

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.