ενημέρωση 5:15, 20 May, 2019

Diem25 - Γ. Βαρουφάκης - ανακοίνωση σε φίλους της παράταξης

Συνοδοιπόροι,

Είμαι ο Γιάνης Βαρουφάκης με ένα μήνυμα προς εσάς. Σας γράφω γιατί είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Ένα σταυροδρόμι.

Υπάρχουν φορές που βρισκόμαστε εξαντλημένοι και απογοητευμένοι στο χείλος της απελπισίας. Το να παρακολουθούμε το κατεστημένο της ΕΕ, να εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας που ενισχύουν τα μισανθρωπικά κινήματα στην Ευρώπη είναι αφόρητο. Όπως και το να παρακολουθούμε την ισπανική ακροδεξιά να ενώνεται με το παραδοσιακό δεξιό κόμμα και να αποκαλούν, από κοινού, το φεμινιστικό κίνημα, «feminazis»· να βλέπουμε την Ιταλία να κυβερνάται από ηγέτες που μας έρχονται από μια άλλη, σκοτεινή εποχή και να είναι πρόθυμη να αφήσει ανθρώπους να πεθάνουν στη θάλασσα για να δικαιολογήσουν τα ξενόφοβα διαπιστευτήρια τους· να παρατηρούμε την Ευρώπη να οδηγείται στην επόμενη οικονομική καταστροφή - όταν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν έχουν ανακάμψει από την τελευταία.

Το βάρος πέφτει σε όλους εμάς, τους προοδευτικούς, δημοκράτες πολίτες που φέρνουν την ελπίδα πίσω. Σας απευθύνομαι επειδή ανήκετε σε ένα αυξανόμενο πλήθος πολιτών που κατανοεί πραγματικά την ανάγκη για ριζικό μετασχηματισμό της ασκούμενης πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Είμαστε πολύ περισσότεροι από ό, τι νομίζετε και σύντομα θα φτάσουμε σε μια κρίσιμη μάζα. Αν πιέσουμε εντονότερα, αν προχωρήσουμε λίγο περισσότερο πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, ίσως να κάνουμε τη διαφορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αλλά για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να είμαστε μια συνεκτική δύναμη. Κανείς δεν θα μας δώσει οικονομική υποστήριξη για να υλοποιήσουμε το πολιτικό μας όραμα - εκτός από εσένα και εμένα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 συζήτησε για άλλη μια φορά τα οικονομικά του κόμματός μας. Ο εκλογικός μας αγώνας στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε είναι τεράστιο. Αλλά οι πόροι μας είναι ελάχιστοι, αφού εκείνοι που έχουν χρήματα φοβούνται το ΜέΡΑ25, ενώ εκείνοι που μας υποστηρίζουν έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα.

Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 είναι το έργο που παράγουν τα μέλη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές τους. Δεν είμαστε πλούσιοι, αλλά είμαστε αποφασισμένοι - και το κίνημά μας διευρύνεται συνεχώςι. Η δωρεά σας είναι το κλειδί όχι μόνο επειδή το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 βασίζονται σε εσάς, αλλά κυρίως επειδή μοιράζεστε μαζί μας το ίδιο όραμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αν θέλετε να συνδράμετε σε αυτό τον αγώνα, σας καλούμε να μεταβείτε στην τράπεζά σας και να προχωρήσετε σε μια δωρεά προς το ΜέΡΑ25:

ΙΒΑΝ: GR3001401070107002002010236 (Alpha Bank)

Παρακαλώ προσφέρετε ό,τι μπορείτε. Ας προχωρήσουμε προς τα εμπρός, μαζί!

Υποστηρίξτε την ελπίδα στην Ευρώπη. Προσφέρω στο ΜέΡΑ25, ΙΒΑΝ: GR3001401070107002002010236 (Alpha Bank). Εάν δεν μένετε στην Ελλάδα, προσφέρετε στους εθελοντές μας εδώ.

Με τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου,

Γιάνης Βαρουφάκης

Υ.Γ. Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 δεν λαμβάνουν χρήματα από επιχειρηματίες, τράπεζες ή το κράτος. Είμαστε 100% ανεξάρτητοι. Γι 'αυτό η υποστήριξή σαςείναι τόσο σημαντική για την ύπαρξη του κινήματος μας.

>> Προσοχή: Ως μέλος του DiEM25 δεν έχετε γίνει αυτόματα και μέλος του ΜέΡΑ25.

Πατήστε τον σύνδεσμο για να εγγραφείτε στο ΜέΡΑ25

>> Θέλεις να κάνεις περισσότερα;

Εντάξου στην πλησιέστερη τοπική ομάδα του DiEM25 και γίνε ενεργό μέλος!

>> Μπορείς να βοηθήσεις να ενισχυθεί η διεύρυνση του DiEM25 και οι δραστηριότητές του;

Κάνε μια δωρεά σήμερα!

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 15 Μαΐου 2019 15:04

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.