ενημέρωση 5:27, 21 January, 2020

Ψηλά το θέμα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής από το ΜέΡΑ 25

Την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προτείνει ως προτεραιότητα της νέας Βουλής το ΜέΡΑ 25 με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές ενώ προτείνει την άμεση αναδάσωση των περιοχών που καήκαν και την άμεση αποζημίωση των πολιτών, που επλήγησαν.

Αρχικά γίνεται αναφορά στα αίτια των πυρκαγιών:

«Προσπάθειες οικοπεδοποιήσεων-για την πυρκαγιά του Υμηττού υπάρχει αυτή η υποψία. Αυθαίρετη δόμηση, που δυσκολεύει την πολιτική προστασία- για να θυμηθούμε το Μάτι. Αντι-οικολογικές πολιτικές με τις χωματερές να αποτελούν «σπίθες» για τις πυρκαγιές- αυτό μάλλον συνέβη στην Ελαφόνησο. Το ελληνικό κράτος με τις γνωστές δυσλειτουργίες του-επιβαρυμένες σημαντικά από την συρρίκνωση των δυνατοτήτων του λόγω λιτότητας. Τελευταία προστέθηκε και το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης» αναφέρει στην ανακοίνωσή ο τομέας Πράσινης Μετάβασης του ΜέΡΑ25.

Και συνεχίζει: «Τα αποτελέσματα των πυρκαγιών είναι η πλανητική καταστροφή, η επιβάρυνση της υγείας μας και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Είναι όμως και οικονομικά: οι τουρίστες εγκατέλειψαν μαζικά την Ελαφόνησο, προσθέτοντας μια ακόμη αδήριτη ανάγκη να διατηρηθούν οι περιβαλλοντικοί πόροι αυτής της όμορφης χώρας.

Όλα αυτά τα ζητήματα, που τα περισσότερα από αυτά χρονίζουν, δεν έχουν πρόταση αντιμετώπισης τους από την σημερινή κυβέρνηση».

Το ΜέΡΑ25 προτείνει «την άμεση αναδάσωση των περιοχών, που καήκαν και την άμεση αποζημίωση των πολιτών, που επλήγησαν» και προτείνει «ως κύρια προτεραιότητα της νέας Βουλής, την αντιμετώπιση της Κλιματικής καταστροφής».

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 10:46

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.