ενημέρωση 4:47, 3 June, 2023

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα γίνει σίγουρη απειλή για τη Ρωσία, λέει το Κρεμλίνο

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία θα επινοήσει τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσει την ασφάλειά της ως απάντηση σε αυτή την κατάσταση
 

ΜΟΣΧΑ, 12 Μαΐου. /TASS/. Η επέκταση του ΝΑΤΟ δεν διευκολύνει την ασφάλεια στην Ευρασία και η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί απειλή για τη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.

«Χωρίς αμφιβολία», είπε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα. «Μια άλλη επέκταση του ΝΑΤΟ δεν κάνει την ήπειρό μας πιο σταθερή και ασφαλή», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι η Ρωσία θα επινοήσει τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσει την ασφάλειά της ως απάντηση σε αυτή την κατάσταση. «Φυσικά, όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής ανάλυσης και για την επινόηση των απαραίτητων μέτρων για να διατηρήσουμε την κατάσταση σε ισορροπία και να διατηρήσουμε την ασφάλειά μας», είπε ο εκπρόσωπος.

Τούτου λεχθέντος, σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδραση της Ρωσίας στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί από την εγγύτητα των υποδομών της συμμαχίας στα σύνορά της. "Όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα συνεπάγεται αυτή η διαδικασία επέκτασης. Σε ποιο βαθμό η στρατιωτική υποδομή θα πλησιάσει τα σύνορά μας", εξήγησε ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν.

Επανέλαβε τις αποτελεσματικές οδηγίες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναπτύξει έναν κατάλογο μέτρων για την ενίσχυση των δυτικών συνόρων της Ρωσίας σχετικά με την ενίσχυση της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ. "Η Φινλανδία συμμετείχε στα εχθρικά βήματα που έγιναν εντός του πλαισίου της ΕΕ σε σχέση με τη χώρα μας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μόνο τη λύπη μας και είναι αιτία για τις αντίστοιχες αντιπαραθέσεις μας", πρόσθεσε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

"Η επέκταση του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής υποδομής της συμμαχίας που πλησιάζει τα σύνορά μας δεν κάνει τον κόσμο και, το σημαντικό, την ευρασιατική μας ήπειρο πιο σταθερό και ασφαλή. Αυτό είναι αναμφισβήτητο", κατέληξε ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση του Φινλανδού προέδρου Sauli Niinisto και της πρωθυπουργού Sanna Marin που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η Φινλανδία θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό. Η επίσημη απόφαση για την αίτηση αναμένεται να ληφθεί την Κυριακή 15 Μαΐου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 13 Μαΐου 2022 07:32

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.