ενημέρωση 4:47, 3 June, 2023

Η Ρωσία ετοιμάζεται να θερίσει τη μεγαλύτερη συγκομιδή σιταριού ποτέ

Η φετινή παραγωγή έχει οριστεί συνολικά σε 87 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πούτιν

Η Ρωσία αναμένει μεγάλη σοδειά φέτος, συμπεριλαμβανομένης της συγκομιδής ρεκόρ σιταριού, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, επικαλούμενος προκαταρκτικά στοιχεία.

«Αναμένεται καλή σοδειά φέτος. Σύμφωνα με ειδικούς –φυσικά, πρόκειται για προκαταρκτικές εκτιμήσεις– η συγκομιδή σιτηρών μπορεί να φτάσει τους 130 εκατομμύρια τόνους, συμπεριλαμβανομένων 87 εκατομμυρίων τόνων σιταριού», είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι «αυτό μπορεί να γίνει ρεκόρ [συγκομιδή σιταριού] σε ολόκληρη την ιστορία της Ρωσίας. ”

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ένα τέτοιο αποτέλεσμα «θα επιτρέψει όχι μόνο να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες με περιθώριο, αλλά και να αυξήσει τις προμήθειες στην παγκόσμια αγορά για τους εταίρους μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τις παγκόσμιες αγορές τροφίμων».

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ορισμένες χώρες αντιμετωπίζουν την απειλή της πείνας, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη για αυτό βαρύνει αποκλειστικά «τις δυτικές ελίτ».

Η μεγαλύτερη συγκομιδή σιτηρών στη Ρωσία καταγράφηκε το 2017, η οποία ανήλθε σε 135,5 εκατομμύρια τόνους, συμπεριλαμβανομένων 86 εκατομμυρίων τόνων σιταριού.

Το 2020, ο αριθμός ήταν 133,5 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών (συμπεριλαμβανομένων 85,9 εκατομμυρίων τόνων σιταριού). Πέρυσι, η σοδειά ήταν 121,4 εκατ. τόνοι (με 76 εκατ. τόνους σίτου).

Η Ρωσία αναμένεται να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά σιταριού τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: RT via the press united

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 13 Μαΐου 2022 07:50

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.