ενημέρωση 8:17, 26 May, 2022

Οι Αμερικανοί δεν αγοράζουν την «αύξηση των τιμών του Πούτιν»

Το να κατηγορείς τη Ρωσία για κάθε οικονομική δυστυχία καταρρέει ολοένα και περισσότερο

Οι Αμερικανοί αναστατώνονται από τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου, των τιμών των τροφίμων και της τιμής του ενοικίου – όλα αυτά αυξάνονται σταθερά από την αρχή της πανδημίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέλεξε να κατηγορήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση, αποκαλώντας την «αύξηση των τιμών του Πούτιν» – αλλά οι άνθρωποι δεν την αγοράζουν.

Εκτός από τον πληθωρισμό που ξεπερνά τα μίλια, η οικονομία των ΗΠΑ κινδυνεύει να μείνει στάσιμη καθώς οι καταναλωτές δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το υψηλότερο κόστος βασικά των πάντων, από το φυσικό αέριο μέχρι τα βασικά είδη παντοπωλείου. Η κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η έλλειψη εργαζομένων στις μεταφορές – ήδη σοβαρά ζητήματα που επιδεινώθηκαν από τα lockdown της εποχής της πανδημίας και τους περιορισμούς μετακίνησης – δεν έχουν βοηθήσει τα πράγματα.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος υποσχέθηκε «πάντα να επιλέγει να ενώνει παρά να διχάζει» , προσπαθεί να ενώσει τους Αμερικανούς από κοινού εναντίον της Ρωσίας, την οποία κατηγορεί ως την πηγή όλων των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες – ακόμη και αυτά που εμφανίστηκαν πολύ πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και πριν από τις κυρώσεις του Μπάιντεν στη ρωσική οικονομία.

Και το κάνει αυτό συνεχώς καταδικάζοντας τους Ρεπουμπλικάνους και το σχέδιό τους « υπερ-MAGA » να «αυξήσουν τους φόρους στις εργαζόμενες οικογένειες». Τόσο για την ενότητα.

Μέρες μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων τον Μάρτιο για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ο Μπάιντεν καυχήθηκε ότι «ως αποτέλεσμα των πρωτοφανών κυρώσεων μας, το ρούβλι έγινε σχεδόν αμέσως συντρίμμια».

«Η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο να μειωθεί στο μισό» , συνέχισε. «Κατατάχθηκε στην 11η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο πριν από αυτή την εισβολή – και σύντομα, δεν θα καταταγεί καν μεταξύ των κορυφαίων 20». Η πρόβλεψη δεν είχε καλή ηλικία, καθώς το ρούβλι ανέκαμψε γρήγορα και τώρα αξίζει περισσότερο από ό,τι πριν από τη σύγκρουση.

«Αυτή τη στιγμή, η Αμερική μάχεται σε δύο μέτωπα», αναγνώρισε ο Μπάιντεν σε πρόσφατη εμφάνισή του . «Στο εσωτερικό, είναι ο πληθωρισμός και η άνοδος των τιμών. Στο εξωτερικό, βοηθά τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τη δημοκρατία τους και ταΐζει όσους πεινούσαν σε όλο τον κόσμο».

Ο Μπάιντεν, ο οποίος επιμένει ότι τα προβλήματα της Ουκρανίας ανήκουν στους Αμερικανούς φορολογούμενους, έχει δεσμευτεί να παράσχει στην Ουκρανία επιπλέον χρηματοδότηση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι μέσοι Αμερικανοί αγωνίζονται με μια πληθώρα συνεχιζόμενων κρίσεων που τους επηρεάζουν πιο άμεσα από κάποια σύγκρουση σε διαφορετική ήπειρο.

Παρά το παιχνίδι ευθυνών του Μπάιντεν και τις προσπάθειες να διεξαγάγει έναν πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας, οι Αμερικανοί δεν αγοράζουν τις δικαιολογίες του. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας για την Express.co.uk διαπίστωσε ότι περίπου το 56% των πιθανών ψηφοφόρων αποδοκίμαζε τον χειρισμό της εξωτερικής πολιτικής από τον πρόεδρο, σε σύγκριση με το 40% που εγκρίνει. Στο θέμα της Ουκρανίας, μόνο το 38% εγκρίνει τις πολιτικές του Μπάιντεν.

«Οι Αμερικανοί ήταν πολύ υπέρ των κυρώσεων στην αρχή, [αλλά] δεν είναι τόσο πρόθυμοι για τις κυρώσεις όσο ήταν», δήλωσε στην Express ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Πάτρικ Μπάσαμ. «Ο Μπάιντεν έκανε αυτές τις προβλέψεις εξαρχής – το ρούβλι θα ήταν ερείπια, θα συντρίψαμε τη ρωσική οικονομία, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί, ο Πούτιν θα φύγει, οι Ρώσοι θα φύγουν από την Ουκρανία… [αλλά] τίποτα από αυτά δεν έχει συνέβη."

Πράγματι, ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει αποδοκιμασία σε όλα τα μέτωπα και πολλοί Αμερικανοί δεν συμφωνούν με την ενασχόλησή του με την Ουκρανία. Μόνο το 16% των ερωτηθέντων αντιλήφθηκε τη Ρωσία ως τη σημαντικότερη «απειλή» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, πολύ πίσω από την Κίνα, το Ιράν, ακόμη και τη Βόρεια Κορέα.

Οι πολιτικές του Μπάιντεν προκαλούν μια ηχηρή αντίδραση στους Δημοκρατικούς, οι οποίοι ήδη έκαναν ελάχιστες δημοσκοπήσεις για την υποστήριξή τους στο κίνημα «αποχρηματοδότησης της αστυνομίας», τη μεταρρύθμιση της εγγύησης, την Κρίσιμη Θεωρία της Φυλής και άλλα εσωτερικά ζητήματα που έχουν επιδεινώσει τις κοινωνικές διαιρέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περίπου το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα υποστήριζαν τους Ρεπουμπλικάνους στην ενδιάμεση θητεία, σε σύγκριση με το 42% που δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν τους Δημοκρατικούς.

Μετά την καταστροφική απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τον Μπάιντεν από το Αφγανιστάν, όπου ο αμερικανικός εξοπλισμός αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων εγκαταλείφθηκε στους Ταλιμπάν και ο θάνατος περισσότερων από δώδεκα στρατιωτικών, οι Αμερικανοί είναι δικαίως κυνικοί σχετικά με την ικανότητα του Μπάιντεν να λαμβάνει καλές αποφάσεις. Ήταν και ο Πούτιν πίσω από την αποχώρηση;

Καθώς οι Αμερικανοί αγωνίζονται με τις τιμές ρεκόρ του φυσικού αερίου, οι οποίες έχουν αυξηθεί πάνω από 50% από την ανάληψη των καθηκόντων του Μπάιντεν, ο πρόεδρος συνεχίζει να μειώνει την παραγωγική ικανότητα των ΗΠΑ ακυρώνοντας τις πωλήσεις γεωτρήσεων πετρελαίου στην Αλάσκα και τον Κόλπο του Μεξικού – επιδεινώνοντας περαιτέρω την εξάρτηση της Αμερικής από το ξένο πετρέλαιο. Το να κατηγορείς τη Ρωσία γι' αυτό απλά δεν πρόκειται να το κόψει.

Με τον ρυθμό που πηγαίνει ο Μπάιντεν, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί εάν ο Πούτιν τον ελέγχει με κάθε τρόπο ώστε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστρέψει την αμερικανική οικονομία. Θα μπορούσατε ακόμη να πείτε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάσχει από το σύνδρομο της ρωσικής διαταραχής.

Με όλες τις αποτυχίες να αυξάνονται, είναι θέμα χρόνου ένα «Κόκκινο Κύμα» κατά την ενδιάμεση θητεία του Νοεμβρίου να ξεπλύνει τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και να ανοίξει το δρόμο για έναν ηγέτη που είναι στο ύψος του καθήκοντος, είτε είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, είτε ο Ρον. DeSantis, ή οποιοσδήποτε άλλος.

RT via the press united

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 14 Μαΐου 2022 08:23

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.