ενημέρωση 3:02, 27 June, 2022

Κι άλλα όπλα στην Ουκρανία

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, χθες Δευτέρα, ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στα 47 κράτη που θα κάνουν νέες αποστολές όπλων στην Ουκρανία.

Ο Λόιντ Όστιν ανέφερε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες, όπως η Ιταλία, η Νορβηγία και η Πολωνία που συμφώνησαν να στείλουν συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά.

Το ερώτημα είναι τι είδους είναι τα συστήματα πυροβολικού που θα επιλεγούν καθώς νωπή είναι η δήλωση που είχε κάνει ο Έλληνας υπουργός Άμυνας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στα μέσα Απριλίου ότι δεν υπάρχει θέμα εκ νέου αποστολής όπλων στην Ουκρανία.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας, ιδίως στα νησιά για να το πάρουμε από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους για να το στείλουμε στην Ουκρανία».

Να σημειωθεί ότι την ίδια ακριβώς θέση είχε εκφράσει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, δηλώνοντας ότι «δεν θα αποδυναμωθεί η άμυνα των νησιών για να σταλούν όπλα στην Ουκρανία».

Η αλλαγή στροφής της κυβέρνησης, γίνεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του επίσημου ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ όπου η αμερικανική πλευρά είχε ζητήσει εκ νέου την αποστολή όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 25 Μαΐου 2022 08:36

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.