ενημέρωση 3:02, 27 June, 2022

Η Ρωσία έπρεπε να ξεκινήσει ειδική επιχείρηση για να σταματήσει τη γενοκτονία στην Ουκρανία — Υπουργός Άμυνας

Ο Σεργκέι Σόιγκου σημείωσε ότι κάτω από το ρωσοφοβικό εθνικιστικό αίσθημα αναπτύχθηκαν στην ουκρανική κοινωνία υπό την αιγίδα της Δύσης

ΜΟΣΧΑ, 24 Μαΐου. /TASS/. Η Ρωσία αναγκάστηκε να ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη γενοκτονία και να εξασφαλίσει το καθεστώς της Ουκρανίας χωρίς πυρηνικά και ουδέτερα, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του CSTO.

Σημείωσε ότι κάτω από τα ρωσοφοβικά εθνικιστικά αισθήματα αναπτύχθηκαν στην ουκρανική κοινωνία υπό την αιγίδα της Δύσης και η ρωσική γλώσσα, ο ρωσικός πολιτισμός και η κοινή ιστορία των δύο χωρών διώχθηκαν.

"Όσοι διαφωνούσαν με αυτή την εξέλιξη απλώς καταστράφηκαν. Για οκτώ χρόνια, το καθεστώς του Κιέβου βομβάρδιζε μεθοδικά πόλεις και χωριά στο Ντονμπάς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 33.000 τραυματίστηκαν. Όλες οι προσπάθειές μας να αναγκάσουμε το Κίεβο να εφαρμόσει οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν μάταιες, απλώς τις αγνόησε», είπε ο υπουργός.

«Στην αναδυόμενη κατάσταση, η Ρωσία αναγκάστηκε να ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη γενοκτονία, καθώς και να αποστρατικοποιήσει και να αποναζοποιήσει την Ουκρανία, διασφαλίζοντας το καθεστώς της χωρίς πυρηνικά και ουδέτερα», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 25 Μαΐου 2022 09:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.