ενημέρωση 5:09, 20 January, 2018

Τα φυσικά θαύματα του κόσμου - σε εικόνες

Εκπληκτικές εικόνες από απίστευτα τοπία εμπνέουν το wanderlust στα φυσικά θαύματα του DK Publishing του κόσμου, αλλά αυτό το νέο βιβλίο, με μια εισαγωγή από τον Chris Packham, διαθέτει επίσης 3D χάρτες και οδηγούς σε κάθε τοποθεσία

Pantanal, Βραζιλία

Ο μεγαλύτερος υγρότοπος γλυκού νερού στον κόσμο, το Pantanal καλύπτει περισσότερα από 180.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δυτικής Βραζιλίας και τμήματα της Βολιβίας και της Παραγουάης. Αυτή η εικόνα δείχνει μία από τις τεράστιες πεδιάδες της, το 80% των οποίων κατακλύζεται κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου - με επίπεδα νερού που φτάνουν μέχρι και πέντε μέτρ

Φωτογραφία: Luciano Candisani / Getty Images / Minden Pictures

 • Κίτρινο ποτάμι, Κίνα


  Αυτός είναι ο τρίτος πιο μακρύς ποταμός στην Ασία, και ο πιο φορτωμένος με λίμνες ποταμός στη Γη. Χρειάζεται το όνομά του από το χρωματισμό από το λεπτό, ανεμοδαρμένο ίζημα, γνωστό ως loess, που μεταφέρει την κατώτερη πορεία του. Ο ποταμός ρέει μέσα από βαθιά φαράγγια, όπως φαίνεται στην εικόνα, πριν καταλήξει στη Βόρεια Κίνα Plain.
 • Χάλκινο φαράγγι, Sierra Madre, Μεξικό


  Το Urique Canyon, μέρος του συστήματος του Copper Canyon στο Sierra Madre Occidental, είναι το βαθύτερο φαράγγι της Βόρειας Αμερικής, κατεβαίνοντας 1.870 μέτρα από το υψηλότερο σημείο του. Οι διαστάσεις του χαλκού Canyon, ή Barrancas del Cobre, είναι συγκρίσιμες με εκείνες του Grand Canyon στην Αριζόνα, ΗΠΑ.
  Χάλκινο φαράγγι, Sierra Madre, ΜεξικόUrique Canyon, μέρος του συστήματος χαλκού φαράγγι στο Sierra Madre Occidental, είναι το βαθύτερο φαράγγι στη Βόρεια Αμερική, κατεβαίνοντας 1.870 μέτρα από το υψηλότερο σημείο του. Οι διαστάσεις του χαλκού Canyon, ή Barrancas del Cobre, είναι συγκρίσιμες με εκείνες του Grand Canyon στην Αριζόνα, ΗΠΑ.
 • Drakensberg, νότια Αφρική


  Το Drakensberg, που σημαίνει Βουνό του Δράκου στα Αφρικάνια, είναι το ανατολικό τμήμα μιας μακράς, υψωμένης πλαγιάς που ονομάζεται Μεγάλη Κοιλάδα. Είναι η άκρη ενός υψηλού οροπεδίου της κεντρικής νότιας Αφρικής και σε κάποιες περιοχές η έκταση είναι 1.500 μέτρα από τη βάση προς την κορυφή. Το τμήμα που φαίνεται στη φωτογραφία είναι διαμορφωμένο σαν ένα αμφιθέατρο: οι κορυφές στα δεξιά είναι γνωστές ως Δόντια του Δράκου.
  Drakensberg, νότια ΑφρικήDrakensberg, που σημαίνει βουνό του Δράκου στα Αφρικάνια, είναι το ανατολικό τμήμα μιας μακράς, υψωμένης πλαγιάς που ονομάζεται Μεγάλη Κοιλάδα. Είναι η άκρη ενός υψηλού οροπεδίου της κεντρικής νότιας Αφρικής και σε κάποιες περιοχές η έκταση είναι 1.500 μέτρα από τη βάση προς την κορυφή. Το τμήμα που φαίνεται στη φωτογραφία είναι διαμορφωμένο σαν ένα αμφιθέατρο: οι κορυφές στα δεξιά είναι γνωστές ως Δόντια του Δράκου.
 • Διαφήμιση
 • Horseshoe Falls, Καταρράκτες του Νιαγάρα, Καναδάς-ΗΠΑ


  Καταρράχθηκαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα, καθώς ο ποταμός Νιαγάρα βυθίστηκε πάνω από μια έξοδο προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. Σε μια διαδικασία που συνεχίζεται σήμερα, ο ποταμός διαβρώνει στρώματα από μαλακό βράχο που κάθισε κάτω από ένα σκληρότερο δολομίτη. Καθώς τα μαλακά στρώματα διαβρώνονταν, μεγάλα κομμάτια του καπακιού έκαναν το δρόμο, αφήνοντας ένα κάθετο πρόσωπο απότομου βράχου.
  Horseshoe Falls, Καταρράκτες του Νιαγάρα, Καταρράκτες του Καναδά-USNiagara δημιουργήθηκε καθώς ο ποταμός Νιαγάρα βυθίστηκε πάνω από μια βουνοκορφιά στο δρόμο προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. Σε μια διαδικασία που συνεχίζεται σήμερα, ο ποταμός διαβρώνει στρώματα από μαλακό βράχο που κάθισε κάτω από ένα σκληρότερο δολομίτη. Καθώς τα μαλακά στρώματα διαβρώνονταν, μεγάλα κομμάτια του καπακιού έκαναν το δρόμο, αφήνοντας ένα κάθετο πρόσωπο απότομου βράχου.
 • Angel Falls, Βενεζουέλα


  Το Angel Falls είναι ο υψηλότερος αδιάσπαστος καταρράκτης στον κόσμο. στα ανώτατα λίγα εκατοντάδες μέτρα, το νερό μόλις έρχεται σε επαφή με τον απέραντο βράχο από ψαμμίτη πίσω.
  Angel Falls, ΒενεζουέλαAngel Falls είναι ο υψηλότερος αδιάσπαστος καταρράκτης στον κόσμο. στα ανώτατα λίγα εκατοντάδες μέτρα, το νερό μόλις έρχεται σε επαφή με τον απέραντο βράχο από ψαμμίτη πίσω.
 • Tengger ηφαιστειακό συγκρότημα, Ινδονησία


  Αυτό είναι μέρος ενός εθνικού πάρκου στο ινδονησιακό νησί της Java που βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη καλντέρα - τα ερείπια ενός ηφαιστείου που ξέσπασε πριν από 45.000 χρόνια. Από αυτή την άποψη, οι ηφαιστειακοί κώνοι που αποτελούν το συγκρότημα Tengger είναι στο κέντρο, με καπνό που προέρχεται από το όρος Bromo. Στην απόσταση είναι το όρος Semeru.
  Tengger ηφαιστειακό συγκρότημα, ΙνδονησίαΑυτό είναι μέρος ενός εθνικού πάρκου στο ινδονησιακό νησί Java που βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη καλντέρα - τα ερείπια ενός ηφαιστείου που ξέσπασε πριν από περισσότερα από 45.000 χρόνια. Από αυτή την άποψη, οι ηφαιστειακοί κώνοι που αποτελούν το συγκρότημα Tengger είναι στο κέντρο, με καπνό που προέρχεται από το όρος Bromo. Στην απόσταση είναι το όρος Semeru.
 • Yukon ποταμός, Καναδάς


  Για μεγάλο μέρος της κατώτερης πορείας του, το Yukon είναι ένας αργός, τυλιγμένος ποταμός με πολλές μεγάλες διαβαθμίσεις και λίμνες οξυάκου, διάσπαρτες σε όλη την πλημμυρίδα του. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ποταμός στη Βόρεια Αμερική, μετά το Μισισιπή και το Μιζούρι, αλλά παρόλα αυτά έχουν χτιστεί μόνο τέσσερις γέφυρες.
  Yukon ποταμός, ΚαναδάςΓια μεγάλο μέρος της κατώτερης πορείας του, το Yukon είναι ένας αργός ποταμός με πολλούς μεγάλους ποταμούς και οξυκόκκινες λίμνες διάσπαρτες σε όλη την πλημμυρίδα του. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ποταμός στη Βόρεια Αμερική, μετά το Μισισιπή και το Μιζούρι, αλλά παρόλα αυτά έχουν χτιστεί μόνο τέσσερις γέφυρες.
 • Διαφήμιση
 • Aletsch Glacier, Ελβετία


  Ο μεγαλύτερος παγετώνας στην Ευρώπη έχει 23 χιλιόμετρα και καλύπτει έκταση περίπου 80 τ.χλμ. Αποτελείται από τη συγχώνευση τεσσάρων μικρότερων παγετώνων που προέρχονται από τις νότιες πλευρές των βουνών Jungfrau και Monch.
  Aletsch Glacier, ΕλβετίαΟ μεγαλύτερος παγετώνας στην Ευρώπη έχει μήκος 23 χλμ και καλύπτει έκταση περίπου 80 τ.χλμ. Αποτελείται από τη συγχώνευση τεσσάρων μικρότερων παγετώνων που προέρχονται από τις νότιες πλευρές των βουνών Jungfrau και Monch.
 • Namib-Naukluft εθνικό πάρκο, Ναμίμπια


  Κατακτισμένοι σε ορατό φως και υπέρυθρο, αυτοί οι αμμόλοφοι βρίσκονται στην έρημο Namib της Αφρικής. Οι άνεμοι που εκρήγνυνται από τον Ατλαντικό Ωκεανό παράγουν μερικούς από τους υψηλότερους αμμόλοφους του κόσμου εδώ, μερικοί να φτάνουν στα ύψη των 300μ.
  Namib-Naukluft εθνικό πάρκο, Ναμίμπια
 •  

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 11:23

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.