ενημέρωση 1:20, 23 July, 2018

Οι οκτώ εντυπωσιακές φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στον φετινό διαγωνισμό του Smithsonian

Οι βραβευμένες εικόνες προβάλλουν την ποικιλομορφία του κόσμου μας

Το Smithsonian.com ανακοίνωσε τους νικητές του 15ου ετήσιου διαγωνισμού φωτογραφίας, επιλέγοντας οκτώ εικόνες από τις 48.000 συμμετοχές επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων από 146 χώρες.  

Οι νικήτριες φωτογραφίες προβάλλουν την όμορφη ποικιλομορφία του κόσμου μας, εστιάζοντας κυρίως στον άνθρωπο και τον πολιτισμό του.  

Όλες οι φωτογραφίες αποτελούν ένα στιγμιότυπο σε μια διαφορετική όψη μιας κοινωνίας, είτε αυτό είναι το πλήθος που παρακολουθεί έναν αγώνα πάλης στις ΗΠΑ ή ένας άνθρωπος στο Βιετνάμ που δένει με σχολαστικότητα δεμάτια θυμιάματος για τις βουδιστικές τελετουργίες.  

Οι νικήτριες φωτογραφίες προβάλλουν την όμορφη ποικιλομορφία του κόσμου μας, εστιάζοντας κυρίως στον άνθρωπο και τον πολιτισμό του.   Αυτή η τάση είναι εμφανής και στην εικόνα που κατέκτησε το πρώτο βραβείο. Ο φωτογράφος Thong Huu κατέγραψε μια ομάδα ανθρώπων στο βόρειο Βιετνάμ καθώς απολαμβάνουν ένα ζεστό γεύμα στην αγορά.  

Για όσους είναι εξοικειωμένοι με αυτή την κουλτούρα, αυτό μπορεί πιθανότατα να είναι κάτι που έχουν ξαναδεί, αλλά για τους υπόλοιπους είναι ένα εντελώς νέο θέαμα. Δείτε τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν.

«Pinnacle of Existence». Ένα κύμα στην Καλιφόρνια. Η φωτογραφία πήρε το βραβείο στην κατηγορία Natural World. © Oreon Strusinski.  

Shadow Highlight. Η φωτογραφία διακρίθηκε στην κατηγορία Mobile. © Mohammad Mohsenifar. 

Rain. Η Niloofar είναι ένα κορίτσι που ζει στην νομαδική περιοχή Babanajm νότια της πόλης Shiraz στην επαρχία Fars του Ιράν. Η εικόνα διακρίθηκε στην κατηγορία People. © Seyed Mohammad Sadegh Hosseini.  

Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ήταν ο Thong Huu με τη φωτογραφία του «Breakfast at the Weekly Market». © Thong Huu  

Rare. Αυτή είναι η Maggie. Έχει δύο σπάνιες επαναλήψεις χρωματοσωμάτων και είναι η μοναδική περίπτωση που έχει καταγραφεί παγκοσμίως. Η φωτογραφία καταγράφει όχι μόνο τη σπανιότητά της αλλά και το μεγαλείο της επιστήμης. Η φωτογραφία βραβεύτηκε στην ειδική κατηγορία του κοινού Readers' Choice. © Sara Jacoby.  

Στην κατηγορία Travel o Tran Tuan Viet διακρίθηκε με την εικόνα του Making Incense από μία κοινότητα στο Ανόι του Βιετνάμ που κατασκευάζει δέσμες θυμιάματος απαραίτητου για τις βουδιστικές τελετουργικές γιορτές. © Tran Tuan Viet.  

Στην κατηγορία The American Experience βραβεύτηκε ο Dan Fenstermacher με την εικόνα του Backflip Submission. © Dan Fenstermacher.  

Stairs. Η φωτογραφία βραβεύτηκε στην κατηγορία Altered Images. © Adam Żądło.

Πηγή: lifo

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 13 Απριλίου 2018 10:47

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.