ενημέρωση 3:53, 16 December, 2017

οικογενειακή κατοικία στο Μεξικό - δημιουργεί διάλογο με τη φύση

ΖD + Α «κατοικία ΕΓ» στο Atizapan,  Μεξικό έχει προγραμματιστεί για μια τετραμελή οικογένεια. με τους δύο γονείς στα πενήντα και τις δύο κόρες να τελειώνουν το σχολείο, το σπίτι στοχεύει να είναι το δικό του ζεστό κόσμο - ένας μικρόκοσμος που συνδέεται με τη φύση. ο πρώτος στόχος της ομάδας έργου ήταν η κατανόηση της γης προκειμένου να αποφευχθεί κάθε περιττή ανασκαφή και περιορισμός της γης. ευτυχώς, οι αρχιτέκτονες έχουν τη δυνατότητα να συμβουλεύουν τον πελάτη όταν εξετάζουν τις δυνατότητες γης για να επιλέξουν εκείνη που θα απαιτούσε τη λιγότερη κίνηση εδάφους, εξοικονομώντας χρήματα και ταυτόχρονα να είναι σε θέση να μολύνει λιγότερο. πέρα από αυτό, με τη χρήση τοπικών υλικών έχει συμβάλει στην εξοικονόμηση χρημάτων επίσης. τις πέτρες που χρησιμοποιούνται για τους τρεις κύριους τοίχους του σπιτιού και σε άλλα βασικά στοιχεία της συνολικής κατασκευής, έχουν ληφθεί από κοντινό λατομείο.


Το σπίτι OL του ZD + A στο Μεξικό έχει προγραμματιστεί για μια τετραμελή οικογένεια

Μεξικάνικο στούντιο ZD + A του τελευταίου οικιστικού έργου οριοθετείται από πέτρινους τοίχους με σχεδιασμό «φάσματος ιδιωτικότητας», προκειμένου να προσφέρει ανοικτές απόψεις χωρίς να διακυβεύεται η ιδιωτικότητα των κατοίκων. τα κύρια υλικά του εξωτερικού χώρου του σπιτιού είναι το μάρμαρο από πέτρα, σκυρόδεμα και τραβερτίνη, που το καθιστούν διακριτό και σε διάλογο με το περιβάλλον, αν και υπάρχουν λεπτομέρειες στο ξύλο και το χάλυβα κατά μήκος της κατασκευής. το γυαλί είναι ένα άλλο βασικό υλικό για αυτό το σπίτι λόγω της έννοιας της σύνδεσης με το περιβάλλον.


οι πέτρες που χρησιμοποιούνται για τους τρεις κύριους τοίχους του σπιτιού έχουν ληφθεί από κοντινό λατομείο

μια γέφυρα, από την οποία συνδέονται όλα τα κοινά δωμάτια, σας καλωσορίζει στον κεντρικό διάδρομο. Τα υπνοδωμάτια και ένα καθιστικό βρίσκονται στο επάνω επίπεδο. μια πισίνα περιπάτου βρίσκεται στο τέλος του κεντρικού διαδρόμου και καθώς συνεχίζει προς το εξωτερικό γίνεται λωρίδα κολύμβησης. για αυτό το υδατικό σώμα, ένα μαύρο βενετσιάνικο μωσαϊκό χρησιμοποιείται για να ενισχύσει το αποτέλεσμα της αντανάκλασης. πήλινα πλακάκια με διαφορετικούς τόνους διακοσμούν την ταράτσα, παρέχοντας μια ωραία θέα για τους υψηλότερους γείτονες.


πήλινα πλακάκια με διαφορετικούς τόνους διακοσμούν την ταράτσα, παρέχοντας μια ωραία θέα για τους υψηλότερους γείτονες


μια ανοιχτή πισίνα βρίσκεται στο τέλος του κεντρικού διαδρόμου


το γυαλί είναι ένα άλλο βασικό υλικό για αυτό το σπίτι λόγω της έννοιας της σύνδεσης με το περιβάλλον


καθώς η πισίνα συνεχίζει προς το εξωτερικό γίνεται λωρίδα κολύμβησης


για αυτό το υδατικό σώμα, ένα μαύρο βενετσιάνικο μωσαϊκό χρησιμοποιείται για να ενισχύσει το αποτέλεσμα της αντανάκλασης


το σπίτι στοχεύει να είναι το δικό του ζεστό κόσμο - ένας μικρόκοσμος που συνδέεται με τη φύση


ο σχεδιασμός του κτιρίου και η χρήση των υλικών του καθιστούν ξεχωριστή και σε διάλογο με το περιβάλλον

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 11:43

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.