ενημέρωση 4:14, 16 October, 2018

Steven Holl ανοίγει το κέντρο Maggie στο Λονδίνο - με ημιδιαφανή γυάλινη πρόσοψη

Οι αρχιτέκτονες έχουν συνεργαστεί με τους νομοθέτες για να σχεδιάσουν το νεοαποκτηθέν «κεντρικό κέντρο του μάγου», μια τριώροφη μονάδα υγειονομικής περίθαλψης που βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο . το κτίριο λειτουργεί ως δημόσιο κοινοτικό κέντρο, παρέχοντας δωρεάν πρακτική και συναισθηματική υποστήριξη σε άτομα που ζουν με καρκίνο καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους τους. με φωτεινά δωμάτια και κοινόχρηστο κήπο, ο χώρος προσφέρει μια σειρά από διασκεδαστικούς και ήσυχους χώρους.

σχεδιασμένο από τον Steven Holl Architects σε συνεργασία jmarchitects , του κέντρου της Maggie επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέλθουν στο κτίριο ελεύθερα, διευκολύνεται από μια διαφανή γυάλινη πρόσοψη. η δομή είναι ένα πλαίσιο διακλάδωσης σκυροδέματος, το εσωτερικό στρώμα είναι μπαμπού και το εξωτερικό στρώμα είναι ματ λευκό γυαλί. «το εξωτερικό γυαλί με χρωματιστά τεμάχια γυαλιού οργανώνεται σε οριζόντιες ζώνες σαν ένα μουσικό προσωπικό, υπενθυμίζοντας τη« νευρική σημείωση »της μεσαιωνικής μουσικής του 13ου αιώνα»,εξηγούν οι αρχιτέκτονες. «η λέξη neume προέρχεται από την ελληνική pnevma, που σημαίνει« ζωτική δύναμη ». υποδηλώνει μια «αναπνοή της ζωής» που γεμίζει τον εαυτό του με έμπνευση σαν ρεύμα αέρα, το φυσάρισμα του ανέμου ».

steven holl maggies κέντρο

τοποθετημένο δίπλα στο st. το παλαιότερο νοσοκομείο της Βρετανίας το οποίο ιδρύθηκε το 1123 - το κτίριο έχει μια ιστορικά χρεωμένη τοποθεσία . το νέο κτίριο είναι ξεχωριστά μοντέρνο, αλλά επιτρέπει την ομαλή ενσωμάτωση με την παρακείμενη πλατεία, παρέχοντας ρευστό πρόσβαση στον κήπο και την αυλή. η γυάλινη πρόσοψη ακολουθεί τη γεωμετρία της κύριας εσωτερικής σκάλας κατά μήκος της βόρειας πρόσοψης, ενώ ανυψώνεται με καθαρό γυαλί στη γωνία της.

steven holl maggies κέντρο

μια δεύτερη καταχώρηση οδηγεί στον εκτεταμένο κήπο της παρακείμενης εκκλησίας. ο εσωτερικός φωτισμός οργανώνεται για να επιτρέψει στους χρωματισμένους φακούς - μαζί με το ημιδιαφανές λευκό ποτήρι της πρόσοψης - να παρουσιάσουν μια νέα, χαρούμενη, λαμπερή παρουσία στη γωνία της μεγάλης πλατείας. το κτίριο ξεκινάει με ένα roof garden ανοικτό στους ασθενείς, το προσωπικό και το κοινό. ένα μεγάλο δωμάτιο για γιόγκα και άλλες δραστηριότητες θα ενωθούν σε έναν πλούσιο υπαίθριο κήπο που διατηρείται από το κέντρο. 

steven holl maggies κέντρο
ο χώρος λειτουργεί ως δημόσιο κοινοτικό κέντρο, παρέχοντας δωρεάν πρακτική και συναισθηματική υποστήριξη 
εικόνας © iwan baan

«το κέντρο μας βοηθά να επεκτείνουμε τη ζωτική πρακτική και συναισθηματική υποστήριξη της Maggie σε περισσότερους ανθρώπους σε ολόκληρη την πρωτεύουσα», λέει ο laura lee, διευθύνων σύμβουλος της maggie. Το σχεδιασμό του Steven Holl είναι ένα τέλειο μείγμα παλιών και νέων και βρίσκεται σε όμορφη τοποθεσία δίπλα στο χώρο του ιστορικού νοσοκομείου. με το χρωματιστό γυαλί και το γαλήνιο κήπο της οροφής που σχεδίασαν οι Darren Hawkes, είμαι βέβαιος ότι το κέντρο θα προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους ανθρώπους που ζουν με καρκίνο και την οικογένεια και τους φίλους τους στα ανατολικά του Λονδίνου ».

steven holl maggies κέντρο
οι διαλογιστικοί και ήσυχοι χώροι έχουν σχεδιαστεί για τους ασθενείς με καρκίνο καθώς και για την οικογένειά τους. 
© iwan baan

steven holl maggies κέντρο

τα προσεκτικά τοποθετημένα ανοίγματα παρέχουν την εικόνα εξωτερικής προβολής © iwan baan

steven holl maggies κέντρο
Τα δωμάτια είναι οργανωμένα γύρω από μια κεντρική εικόνα αίθριου © iwan baan

steven holl maggies κέντρο
μπαμπού έχει χρησιμοποιηθεί σε όλη την εικόνα του σχήματος © iwan baan

steven holl maggies κέντρο
το κτίριο ξεκινά με ένα roof garden ανοιχτό στους ασθενείς, το προσωπικό και την εικόνα του κοινού © iwan baan

steven holl maggies κέντρο
το έργο σχεδιάστηκε από το Steven Holl σε συνεργασία με τα ιρμάριττες image © iwan baan

steven holl maggies κέντρο

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 11:42

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.