ενημέρωση 4:21, 21 April, 2018

Λονδίνο, tonkin liu - επεκτείνει αρχοντικό για να συμπεριλάβει μια ανακλαστική «αίθουσα ηλιοφάνειας»

Το στούντιο αρχιτεκτονικής tonkin lui έχει ολοκληρώσει τις «ηλιόλουστες βροχές», μια διώροφη επέκταση και ανακαίνιση ενός εισηγμένου  αρχοντικού της georgian townhouse στο Λονδίνο . το έργο λειτουργεί ως στούντιο για την πρακτική και ως σπίτι για την οικογένεια των συνεργατών και διαθέτει γαλήνια βεράντα στον κήπο. 

tonkin liu ηλιοφάνεια
το αρχοντικό λειτουργεί ως στούντιο για την πρακτική και το σπίτι για την εικόνα της οικογένειας του αρχιτέκτονα  από τον edmund sumner (επίσης κύρια εικόνα)

Η επέκταση του Tonkin Liu αναπαράγει την πίσω βεράντα του σπιτιού, ώστε να συμπεριλάβει μια καφασωτή στέγη από κόντρα πλακέ, καμπυλωμένη σε σχέδιο και τομή, ώστε να επιτρέψει τη μέγιστη δυνατή φωτεινότητα σε έναν κήπο. ένας σωλήνας στην άκρη της οροφής φέρνει το νερό της βροχής από την κορυφή του αρχοντικού σε μια δεξαμενή συγκομιδής, η οποία, όταν απορρίπτεται, μετατρέπει το αίθριο σε αντανακλαστική πισίνα. κινούμενο τόσο από την ηλιοφάνεια και τη βροχή, η επέκταση δημιουργεί ένα ήρεμο περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες σπιτιού.

tonkin liu ηλιοφάνεια
ο νέος σχεδιασμός φιλοξενεί τόσο προβιακές όσο και ποιητικές πτυχές της εικόνας των εγχώριων και εργαστηριακών τελετουργιών  από το παγώνι alex

« ο νέος σχεδιασμός φιλοξενεί τόσο προβαλτικές όσο και ποιητικές πτυχές των εγχώριων και εργασιακών τελετουργιών» , εξηγεί η ομάδα σχεδιασμού. κάτω από τη στέγη, μια αίθουσα στον κήπο προσφέρει ένα καθιστικό για το σπίτι και ένα χώρο συνάντησης για το στούντιο. ένα καθρέφτη τοίχο στο καλυμμένο υπαίθριο χώρο πέρα ​​από το κρύσταλλο ένα εργαστήριο, χώρο μαγειρέματος, υπόστεγο εργαλείων, αποθήκη, και βαθιά φυτευτής για τα μικρά δέντρα στην πράσινη στέγη πάνω.

tonkin liu ηλιοφάνεια
κάτω από τη στέγη, ένα δωμάτιο στον κήπο χρησιμεύει ως χώρος διαβίωσης και εικόνα αίθουσα συνεδριάσεων από το παγώνι alex

το υπόγειο έχει επεκταθεί για να φιλοξενήσει ένα υπνοδωμάτιο, λουτρά και διευρυμένο φυτό γεμάτο φως-καλά. το έργο αποτελεί παράδειγμα μιας καινοτόμου προσέγγισης του χωροταξικού προγραμματισμού ζωντανής εργασίας, καθώς οι απαιτήσεις τόσο για το γραφείο όσο και για την οικογενειακή ζωή είναι καλά προσαρμοσμένες. η επέκταση παρουσιάζει επίσης σημαντική καινοτομία στους τομείς της ξυλείας και της μηχανικής γυαλιού.

tonkin liu ηλιοφάνεια
η αντανακλαστική πισίνα κινείται τόσο σε ηλιοφάνεια όσο και σε βροχερή καιρική εικόνα από τον Edmund Sumner

«όσο και ο σχεδιαστής, ο ανάδοχος, ο πελάτης και ο τελικός χρήστης, ο πολύπλευρος ρόλος του tonkin liu σε αυτό το έργο είναι αναμφισβήτητα ένας άτυπος», λέει ο mike tonkin, σκηνοθέτης, tonkin liu. «μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε νέες ιδέες μέσω πρωτοτύπων και μη παραδοσιακών μεθοδολογιών κατασκευής και να οικοδομήσουμε ένα καινοτόμο και δοκιμαστικό κομμάτι αρχιτεκτονικής για ένα μέτριο προϋπολογισμό. αισθανόμαστε περήφανοι και τυχεροί που απολαμβάνουμε τα οφέλη που φέρνουν οι ανακαινισμένοι και εκτεταμένοι χώροι του κτιρίου ».


ένας καθρέφτης τοίχος στην καλυμμένη υπαίθρια περιοχή πέρα ​​από την απόκρυψη μιας εικόνας εργαστηρίου από τον Edmund Sumner


το σπίτι αποτελεί παράδειγμα μιας δυναμικής προσέγγισης για την εικόνα του προγραμματισμού στο σπίτι από τον Edmund Sumner


ένα γεμάτο με φως πηγάδι διακόπτει την εικόνα των καθισμάτων από το edmund sumner


το καλώδιο μεγιστοποιεί το φυσικό φωτισμό στην εγχώρια εικόνα από το παγώνι alex 


μια εξωτερική σπειροειδής σκάλα συμβάλλει στην κατακόρυφη εικόνα κυκλοφορίας  από το edmund sumner


η δεξαμενή συλλογής νερού μετατρέπει το αίθριο σε αντανακλαστική εικόνα της πισίνας από το edmund sumner

tonkin liu ηλιοφάνεια
ένας σωλήνας στην άκρη της στέγης φέρνει το νερό της βροχής κάτω από την κορυφή του οικισμού σε μια εικόνα δεξαμενής συγκομιδής από τον Edmund Sumner 

η μπροστινή πρόσοψη του αρχοντικού της georgian townhouse διατηρεί την παραδοσιακή εμφάνιση του με το greg storrar 

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 12:23

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.