ενημέρωση 2:27, 20 February, 2018

Ένα σαλέ σε μια βουνοπλαγιά του Παρνασσού μεταμορφώνεται σε σύγχρονο καταφύγιο

Το γραφείο Kokosalaki Architecture μεταμόρφωσε ένα παραδοσιακό σαλέ χρησιμοποιώντας αναπάντεχους και τολμηρούς συνδυασμούς προκειμένου να δώσει σύγχρονο χαρακτήρα και περισσότερες ανέσεις σε αυτό το ρουστίκ καταφύγιο που βρίσκεται κρυμμένο ανάμεσα στα έλατα του Παρνασσού.  

 

Σε αυτή την περίπτωση επανασχεδιασμού του εσωτερικού ενός σαλέ, ζητήθηκε μια νέα πρόταση σε ένα υπάρχον βραβευμένο κτίριο η οποία θα έπρεπε να επανεξετάσει την ιδέα του τυπικού σχεδιασμού σε μια βουνοπλαγιά όπου πρωταγωνιστής είναι η ελληνική φύση.  

Σκοπός ήταν να αντισταθμιστεί ο δυναμικός σχεδιασμός του υπάρχοντος εξωτερικού χώρου με ένα νέο κατάλληλο εσωτερικό που θα απέφευγε τα κλισέ σχεδιασμού ενός σαλέ.  

Εν ολίγοις, τα πάντα έπρεπε να αλλάξουν, να γίνουν πιο σύγχρονα, και το γραφείο ξεκίνησε να σχεδιάζει από το μηδέν τη νέα updated μορφή την οποία θα έδινε στο ορεινό αυτό καταφύγιο, αλλάζοντας τα αρχικά σχέδια και τις ανυψώσεις αυτού του σπιτιού.  

Η κατοικία είναι 150 τ.μ., βρίσκεται στα όρια μιας όμορφης δασικής περιοχής ενώ στη νότια πλευρά απολαμβάνει απεριόριστη θέα στην κοιλάδα.   Η κατασκευή εκτείνεται σε τρία επίπεδα και καλύπτεται από μονόχωρη οροφή.  

Στο κάτω επίπεδο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, μπάνιο και η σάουνα. Στο ισόγειο, όπου βρίσκεται η κύρια είσοδος, υπάρχει ένα άνετο καθιστικό και κουζίνα, αλλά και ένα δεύτερο καθιστικό που αναπτύσσεται γύρω από το τζάκι.  

Μια λεπτή μεταλλική σκάλα οδηγεί από το καθιστικό στη σοφίτα.  

Η διάτρητη λαμαρίνα τύπου corten steel δημιουργεί ένα ελαφρύ διαχωριστικό μεταξύ των δύο επιπέδων, ενώ παράλληλα επιτρέπει στο φως να διέρχεται μέσω των ανομοιόμορφων οπών κυκλικής διατομής.  

Μεταξύ των αλλαγών που έγιναν στο υφιστάμενο κτίριο, πέραν του σχεδίου, υπήρξε η τροποποίηση ορισμένων ανοιγμάτων προκειμένου από το εσωτερικό να δημιουργηθεί ακόμη καλύτερη θέα του τοπίου. «Το όραμά μας ήταν ένας σύγχρονος αλλά ζεστός χώρος που θα σέβεται το υπάρχον κελί και την ίδια ώρα θα εντάσσεται ομοιόμορφα στο εξαιρετικό περιβάλλον», αναφέρει η Ναταλία Κοκοσαλάκη.  

«Η ιδέα ήταν να συνδυάσουμε τα φυσικά υλικά - όπως το ρουστίκ ξύλο - με τελειώματα και υφές που συνήθως χρησιμοποιούνται για περισσότερο βιομηχανικό σχεδιασμό».  

Οι διάτρητες χαλύβδινες χαλύβδινες επιφάνειες, οι μεταλλικές εργασίες με κόψιμο με λέιζερ, οι κατασκευές πλέγματος ξυλείας και τα πλακάκια 3d μωσαϊκού στα μπάνια ήταν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του σπιτιού.  

Όλα τα έπιπλα και ο φωτισμός σχεδιάστηκαν επίσης από την αρχή ως μέρος της interior πρότασης. 

           

Πηγή:lifo

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 11:09

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.