ενημέρωση 9:27, 21 July, 2018

εντυπωσιακή κατοικία στη Ινδική ερημιά

modo designs '' ‘κατοικία στο verandah 'βρίσκεται σε μια έκταση 4 στρεμμάτων, που βρίσκεται στα προάστια του ahmedabad στη δυτική Ινδία, με πυκνή χλωρίδα, λίμνη λιμνούλα και μια υπάρχουσα γειτονιά έξω. το νέο σπίτι έχει προγραμματιστεί να είναι μια μόνιμη κατοικία μακριά από την πόλη και μέσα στη γύρω άγρια ​​φύση. η αρχική σύντομη περιγραφή του ιδιοκτήτη περιελάμβανε μια φιλοδοξία ενός σπιτιού που αποφεύγει έναν άκαμπτο σχηματισμό κιβωτίων, μια αναφορά σε έναν τρόπο ζωής σε εξωτερικούς χώρους και μια κατοικία που θα αποτελούσε δοχείο συλλογής αντικειμένων, ζωγραφικής, περσικά χαλιά, βιβλία και έπιπλα προγόνων. ο προτεινόμενος σχεδιασμός υφαίνει και ενσωματώνει τις προαναφερθείσες ανησυχίες.

κάτω βεράντα περιλαμβάνει το εξωτερικό τραπεζαρία και καθιστικό

τα ινδικά βασικά modo σχέδια παρουσιάζουν ένα ρευστό καμπυλόγραμμο σχηματισμό, επανεπικαλύπτοντας την εικόνα ενός παλιού προγονικού αποικιακού σπιτιού και επίσης, επαναλαμβάνοντας το υπάρχον φυσικό σχηματισμό του χώρου. η καμπύλη της βεράντας του σπιτιού για να επιτρέψει την θέα της λιμνοθάλασσας και ταυτόχρονα, δημιουργεί ένα στοιχείο έκπληξης στην εμπειρία του εσωτερικού χώρου. η βεράντα εισόδου, η κάτω και η ψηλότερη βεράντα που αποτελείται από ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού προσανατολίζονται προς τον κεντρικό κήπο και τη λιμνούλα. αυτά τα μπαλκόνια είναι 15-πόδια-πρόβολο και αιωρούνται χώρους που συγχωνεύονται με το γύρω τοπίο.

η βεράντα εισόδου, η κάτω και η πάνω βεράντα προσανατολίζονται προς τον κεντρικό κήπο και τη λιμνούλα

ο εσωτερικός χώρος ανοίγει ευχάριστα σε αυτούς τους ημιυπαίθριους χώρους βεράντας. modo house "είναι μια ισόγεια δομή, που αποτελείται από την κύρια κρεβατοκάμαρα και την αίθουσα της κόρης σε υψηλότερο επίπεδο. η κεντρική σπονδυλική στήλη διαχωρίζει τη ζωντανή, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη και κύρια κρεβατοκάμαρα στην πλευρά που έχει τον κύριο κήπο και τη λιμνούλα. ο πίσω όρμος στεγάζει την κουζίνα, το δωμάτιο της μητέρας και το δωμάτιο της κόρης. αυτή η περιοχή είναι διασκορπισμένη με ένα διαμορφωμένο γήπεδο εισόδου και κεντρικό δικαστήριο που ανακουφίζει τον κόλπο και επιτρέπει το φυσικό φως μέσα στο σπίτι. η κεντρική σπονδυλική στήλη φωτίζεται επίσης από τα φώτα του ουρανού, δημιουργώντας μια αντίθεση με το σκοτεινό πάτωμα kotah.

οι καμπύλες του σπιτιού επιτρέπουν την θέα της λιμνοθάλασσας και δημιουργούν μια εκπληκτική εμπειρία του εσωτερικού χώρου

το σπίτι της βεράντας είναι μια συγχώνευση του ακατέργαστου χαρακτήρα των υπαίθριων χώρων και της φινέτσας των εσωτερικών χώρων. η εξωτερική παλέτα υλικών περιλαμβάνει φυσικά φύλλα από γιούτα στην καμπυλωτή πλευρά της δοκού, ξύλινη επένδυση και πόρτες από βαλσάδι, οροφές από σκυρόδεμα, βαμμένη από τερακότα ακατέργαστη επιφάνεια και ακατέργαστο δάπεδο από πέτρα Kotah. αυτό συμπληρώνεται με παλιά ανακαινισμένα έπιπλα από ξύλο και ζαχαροκάλαμο στους χώρους βεράντας. ο εσωτερικός χώρος αντίθετα έχει λευκούς τοίχους και γυαλισμένη πέτρα Kotah, συγχωνεύοντας παλιά και προσαρμοσμένα νέα έπιπλα μαζί με πολλά τεχνουργήματα, έργα ζωγραφικής και περσικά χαλιά.

         

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 14 Μαΐου 2018 10:45

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.