ενημέρωση 7:44, 17 August, 2018

θαυμάσια εγκατάσταση μπαμπού - στη Μπιενάλε αρχιτεκτονικής της Βενετίας

συνεχίζει να μας εκπλήσσει με νέες αρχιτεκτονικές δομές από μπαμπού - ή, όπως λένε οι αρχιτέκτονες, το «πράσινο χάλυβα του 21ου αιώνα» - στη φετινή μπιενάλε di venezia. με τον τίτλο 'μπαμπού σταλακτίτης' και τοποθετημένος στο βενετσιάνικο ύδωρ, η εγκατάσταση διαθέτει 11 μαλακά κομμένες τριγωνικές στήλες δημιουργώντας μια εντυπωσιακή δομή μπαμπού που χρησιμεύει ως χώρος ανάπαυσης.

Ο όρος "σταλακτίτης" είναι ενδιαφέρουσα και υποδηλώνει ότι αυτή η δομή σχεδιάστηκε ως κρεμασμένη από τον ουρανό, αγγίζοντας το έδαφος σε σημεία έτσι ώστε να μην πετάξει μακριά », σχολίασαν yvonne farrell και shelley mcnamara, οι επιμελητές της Μπιενάλε. «Ο τρόπος με τον οποίο το μπαμπού είναι κατεργασμένο, λυγισμένο και δεμένο δημιουργεί μια εκπληκτική ανεξάρτητη δύναμη, που χρειάζεται μόνο να αγκυρωθεί».

όπως περιγράφει η ομάδα VTN, το αντικείμενο συνδυάζει μια πρακτική προσεγγιστική προσέγγιση με τη ρομαντική ελκυστικότητα της ανθρώπινης χειροτεχνίας. σχεδιασμένο για να συναρμολογηθεί και να αποσυναρμολογηθεί εύκολα, η δομή μεταφέρθηκε στη Βενετία από τη Βενετία και συγκεντρώθηκε στο εργοτάξιο με τη βοήθεια Βιετναμέζων και Ιταλών αρχιτεκτόνων και τεχνιτών.

      

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 12 Ιουνίου 2018 09:45

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.