ενημέρωση 4:56, 24 May, 2019

παραδοσιακό κορεατικό σπίτι - λειτουργεί ως καφέ στη σεούλ

Στην περιοχή του ikeson-dong της Σεούλ, οι αρχιτέκτονες της LABOTORY έχουν αποκαταστήσει μια ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '80 και της δεκαετίας του '90 για μια καφετέρια σεούλ μετά την ανακαίνιση ενός παραδοσιακού νοτιο κορεατικού σπιτιού (hanok), ένα από τα λίγα που απομένουν. ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα όχι με την επανάληψη, αλλά με τη συντήρηση. αυτό επιτεύχθηκε με την τροποποίηση του σπιτιού και την αξιοποίηση των αντικειμένων σε όλη την καφετέρια για να προκαλέσει μια αίσθηση νοσταλγίας.

Ωστόσο, η δομή παρουσίασε αρχικά τους αρχιτέκτονες με ένα πρόβλημα, καθώς δεν ήταν φυσικά κατάλληλο για ένα καφενείο. δεν υπήρχε κανένας χώρος που να χρησίμευε ως αυλή για να επιτρέψει στους πελάτες να συγκεντρωθούν και να απολαύσουν τον χώρο. Επιπλέον, δεν υπήρχε αρκετό φυσικό φως για την επιθυμητή ατμόσφαιρα του καφέ. Έτσι, οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να αφαιρέσουν τους υπάρχοντες τοίχους για να δημιουργήσουν μια περιοχή καθισμάτων και συγκέντρωσης, αφαιρώντας ταυτόχρονα την υπάρχουσα οροφή και αντικαθιστώντας το με γυαλί για να δημιουργηθεί μια διαδρομή για το ηλιακό φως για να μπείτε εύκολα στο καφενείο.

μετά την ανακαίνιση της δομής, η εστίαση στη συνέχεια στράφηκε προς τις λεπτομέρειες του εσωτερικού χώρου και ενσωματώνοντας στοιχεία που θα συνέβαλαν στη μοναδική ταυτότητα του καφέ της Σεούλ. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία έπρεπε να εναρμονιστούν με τη ρύθμιση με ρουστίκ τρόπο.

          

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 11:26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.