ενημέρωση 4:59, 21 May, 2019

στη κατοικία του - Muller Van Severen

Μέσα στο μετασχηματισμένο πορτοκαλί που καλείται το βελγικό duo σχεδιασμού στο σπίτι

Ο Fien Muller και ο Hannes Van Severen, το δημιουργικό δίδυμο πίσω από το σχεδιαστικό στούντιο Muller Van Severen στη Γάνδη, δεν είναι ξένοι που έχουν άγνωστους επισκέπτες να εξερευνήσουν το προσεκτικά επιμελημένο σπίτι τους. Για την έκδοση 2017 του Design Miami, το ζευγάρι δημιούργησε ένα ακριβές αντίγραφο του καθιστικού τους ως εγκατάσταση, συνεργάζοντας με την παγκόσμια αίθουσα ενοικίασης Airbnb. Νωρίτερα φέτος, ο σκηνοθέτης Emile Rafael ταξίδεψε στη βελγική πόλη για να συναντήσει τους σχεδιαστές στο χώρο που αποκαλούν σπίτι, φέρνοντας τη συνήθη θεραπεία In Residence σε έναν χώρο που θα γινόταν μαλακά εμμονή.

"Το ζευγάρι δημιούργησε ένα ακριβές αντίγραφο του καθιστικού τους ως εγκατάσταση"

Το ίδιο το σπίτι, ένα μεγάλο κτίριο του 19ου αιώνα συνοδευόμενο από ένα παρακείμενο στούντιο, ήταν αρχικά μια πορτοκαλιά που αργότερα ανακαινίστηκε σε ένα σύγχρονο χώρο εργασίας. Τα πρωτότυπα και τα δείγματα κάθονται δίπλα σε υλικά και αναφορές, υπονοώντας τη διεξοδικά διερευνημένη διαδικασία με την οποία δημιουργούνται τα εξαιρετικά εκλεπτυσμένα έπιπλα και τα αντικείμενα τους.

Τα αντικείμενα που σχεδιάζονται και παράγονται από τον Muller Van Severen τείνουν πάντα προς τις απατηλά απλές, ευνοώντας τις γεωμετρικές γραμμές και τις λεπτές σιλουέτες πάνω από την περίπλοκη ασάφεια. Το σπίτι τους φιλοξενεί επίσης πολλά αντικείμενα συλλογής, καθώς και μια μικρή ξύλινη καρέκλα σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από την κόρη τους. Τα χρώματα των μπλοκ, που υποστηρίζονται στα πόδια και τα πλαίσια από μαύρο, χαλκό και χρυσό, σημαίνουν ότι τα αντικείμενα παραμένουν ελαφριά και απλά, ενώ αποκαλύπτουν επίσης την πιο προσεκτική και ισορροπημένη μηχανική. Τα μαλακά δερμάτινα καθίσματα αιωρούνται σε πλαίσια απότομης μεταλλοτεχνίας. ενώ τα πλαστικά ράφια ανεβαίνουν με σιγουριά και αραιά στα ξύλινα πατώματα. Ειλικρινά, στερεά υλικά κυριαρχούν σε περίεργους και περίπλοκους πόρους. Το προκύπτον έπιπλο μιλά με σιγουριά για τον εαυτό του.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 10:18

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.