ενημέρωση 5:08, 19 July, 2019

στην κατοικία της - Michele Oka Doner

Η καλλιτέχνης με εδρα το Μανχάταν που αγκαλιάζει τους φυσικούς πόρους της γης στο σπίτι

Όπως ένα απολιθωμένο πέτρωμα, η τέχνη του διεθνούς φήμης γλύπτη και σχεδιαστή Michele Oka Doner είναι αποτυπωμένη στο ύφασμα της σοφίτας της σοφίτας.

Αντί για τοίχους, το κομψό στούντιο διαμέρισμα του Oka Doner είναι διαμορφωμένο από το flotsam και το jetsam των κελυφών και των ορυκτών, χωρίζοντας την κουζίνα από το σαλόνι και αποξηραμένο φλοιό και απολιθωμένες ρίζες δέντρων που χωρίζουν το πιάνο από το τραπέζι.

"Όπως ένα απολιθωμένο πέτρωμα, η τέχνη του Oka Doner είναι αποτυπωμένη στο ύφασμα του σπιτιού της"

Για την πιο πρόσφατη κατοικία, η μητέρα του Miami Beach ανοίγει το σπίτι της, όπου βλέπουμε χρυσό, χάλκινο, πηλό, ξύλο, κερί και χαρτί - τις πρώτες ύλες της γης - που αποτελούν τη βάση της τέχνης της.

Το έργο του Oka Doner μεταφέρεται ανάμεσα στο χειροποίητο και το βιολογικό, εμπνευσμένο από τις παγκόσμιες ιστορίες και τη λαογραφία. "Το απόλυτο εύρος των ενδιαφερόντων και των επιρροών της έγινε για μια από τις πιο συναρπαστικές συνομιλίες της καριέρας μου", λέει ο Max Hemmings, διευθυντής επεισοδίων. "Κάνει τέτοιες αξιοσημείωτες συνδέσεις-όλα από τον Herbert Read στον Ötzi τον Iceman-σαν να σχεδίαζε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη κατά βούληση".

Τα φυσικά σχήματα και μοτίβα αποτελούν βασικό θέμα στο έργο του Oka Doner, το καλύτερο παράδειγμα είναι το Walk Through The Beach, ένα τεράστιο τμήμα τροπικών σπόρων και 9.000 μοναδικά υδρόβια χάλκινα μέσα στο δάπεδο terrazzo στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι. Τα πολλά έργα του σχεδιαστή διακοσμούν το μεγάλο διαμέρισμά της. Στο μακρινό τοίχο υπάρχει ένα τεράστιο σχέδιο μελάνης από μαργαριτάρι κάτω από ένα μικροσκόπιο. Κρεμαστά κοντά στην είσοδο είναι το Soul Catchers, μια συλλογή 450 τεμαχίων από γυαλισμένα πορσελάνινα κρανία που έχουν την εμφάνιση να διαβρώνται από τα ρεύματα των ωκεανών. Ακριβώς όπως το σπίτι της, η 40χρονη καριέρα του Oka Doner είναι ένα φόρο τιμής στους φυσικούς πόρους του πλανήτη.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 11 Απριλίου 2019 16:47

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.