ενημέρωση 4:28, 17 June, 2019

ο σχεδιασμός πρόκλησης αναδιπλώνει μια μεταλλική πρόσοψη πάνω από το νηπιαγωγείο στο «πάρκο μύθου» στην Κίνα

σχεδιάστηκε από κινέζους αρχιτέκτονες, σχέδιο πρόκλησης, το « παιδικό πάρκο μύθων πάρκων » έχει χτιστεί σε μια περιοχή στην νέα περιοχή του chengdu της tianfu. που βρίσκεται μεταξύ μιας πράσινης ζώνης μήκους 100 μέτρων και ενός δραματικού αστικού τοπίου, το έργο διαμορφώνεται για να συνδυάσει τη φύση και τον νεωτερισμό σε μια σαρωτική γεωμετρία. σε αντίθεση με το σχεδιασμό ενός τυπικού πολύχρωμου παιδικού σταθμού, η ομάδα επέλεξε να παρουσιάσει ένα καθαρό, απλό αλλά ενδιαφέρον κτίριο σε απάντηση στη θεωρία ότι τα παιδιά μπορούν να απλοποιήσουν πολύπλοκα σχήματα στο μυαλό τους.

όλες οι εικόνες © πρισματικές εικόνες / lujing / xionghuan

το σχέδιο έχει αναπτυχθεί με σχεδιασμό πρόκλησης για την ενσωμάτωση στοιχείων της φύσης, για παράδειγμα, η διάταξη σχεδιάζεται σύμφωνα με τον ακανόνιστο τόπο, ενώ η υψομετρική γεωμετρία δημιουργείται για να μοιάζει με ένα ορεινό προφίλ. υιοθετώντας αυτή την έννοια, το νηπιαγωγείο σκοπεύει να συνδέσει τα παιδιά με το φυσικό περιβάλλον. για να επιτευχθεί περαιτέρω αυτός ο στόχος, το κτίριο είναι τοποθετημένο με μια νότια πτυχή για να πλημμυρίσει τους εσωτερικούς χώρους με άφθονο φυσικό φως. παρέχεται επίσης χώρος υπαίθριων δραστηριοτήτων για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα, ενώ έχουν διαμορφωθεί περιοχές εξωραϊσμού για να περπατήσουν στο περιβάλλον.

η υψομετρική γεωμετρία δημιουργείται για να μοιάζει με ένα προφίλ βουνών

λόγω της μεγάλης κλίμακας του νηπιαγωγείου, έχουν συμπεριληφθεί πολλές εισόδους που επιτρέπουν σε παιδιά και εκπαιδευτικούς να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικούς χώρους και να αποφεύγουν την υπερπλήρωση στις εξόδους. αυτές οι εισόδους, οι οποίες είναι αρμονικές ως ψηλές βουνοκορφές, καλωσορίζουν τους ανθρώπους στο νηπιαγωγείο και καθορίζουν σαφώς τα σημεία εισόδου. αυτές οι "κορυφές" λειτουργούν επίσης για να χαρακτηρίσουν την εξωτερική αρχιτεκτονική, καθιστώντας την μια εξέχουσα θέα στο τοπίο.

τα σημεία εισόδου αρθρώνονται ως αιχμές

στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός προσπαθεί να αποφύγει τους περιορισμούς των κλειστών χώρων, αλλά δημιουργεί ανοιχτούς χώρους για πολυλειτουργική μάθηση και παιχνίδι. για την τόνωση της ψυχικής και σωματικής ανάπτυξης των παιδιών, το σχέδιο περιλαμβάνει χώρους αλληλεπίδρασης και δημόσιας δραστηριότητας. η ιδέα της κυκλοφορίας επαναδιατυπώθηκε για να δημιουργήσει έναν κυκλικό διάδρομο, ο οποίος δημιουργήθηκε για την ενσωμάτωση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, επιτρέποντας μια γενναιόδωρη και αρμονική μετάβαση από ένα πιο δυναμικό περιβάλλον σε πιο ήσυχα κράτη.

υπάρχουν ορισμένα σημεία εισόδου για την αποφυγή συμφόρησης στις εξόδους

αντί να εισαγάγει μια πληθώρα χρωμάτων που μπορεί να δει κανείς σε πολλά σύγχρονα σχολικά κτίρια, ο σχεδιασμός πρόκλησης επέλεξε αντ 'αυτού τη χρήση του λευκού. κάνοντας αυτό, ο στόχος είναι να προβάλλει το φως και τις σκιές που προέρχονται από το φως της ημέρας και να αφήσει την αρχιτεκτονική ως «καμβά για τη φύση». συνολικά, με μια γεωμετρία που μιμείται το φυσικό περιβάλλον και την αντανάκλαση της παλέτας υλικού, το νηπιαγωγείο του πάρκου έχει σκοπό να προσφέρει μια αρμονική και ειρηνική ατμόσφαιρα για να αξιοποιήσει την ανάπτυξη των παιδιών.

μεγάλες ποσότητες υαλοπινάκων φέρνουν σε αφθονία φυσικό φως

το λευκό χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα «καμβά για τη φύση»

στοιχεία πρόσοψης

τον κυκλικό διάδρομο

λεπτομέρεια του διαδρόμου

Αεροφωτογραφία του νηπιαγωγείου

το σχήμα του κτιρίου σχηματίζει ένα τολμηρό ορόσημο στο τοπίο

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 08:58

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.