ενημέρωση 4:37, 17 August, 2019

Hebei, Κίνα - παραδοσιακή αστική κατοικία

οι αρχιτέκτονες έλαβαν τη μορφή από τις παραδοσιακές κατοικίες της κινεζικής αυλής. εμπνευσμένο από το siheyuan, ένα είδος παραδοσιακής κινεζικής κατοικίας, το σπίτι μοιάζει με την εσωτερική δομή, με τα κτίρια να είναι τοποθετημένα γύρω από μια κεντρική αυλή. το εξωτερικό του sheyuan είναι κλειστό, ενώ η εσωτερική αυλή είναι εντελώς ανοιχτή, προσφέροντας λίγη ιδιωτικότητα στους επιβάτες.

αρχιτεκτονική-αυλή-βίλα-hebei-china-07-25-2019-designboom

η ομάδα σχεδίασε τέσσερα δωμάτια σε διαφορετικές πλευρές, διασκορπίζοντάς τα μέσα από την παρτίδα και πρόσθεσε μια στέγη στην αυλή. η αυλή μετά μετατράπηκε σε αίθουσα και οι εξωτερικοί χώροι της ήταν διαφανείς και ανοιχτοί. με αυτόν τον τρόπο, η αίθουσα συνδυάζεται με το ευχάριστο υπαίθριο τοπίο και εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα των ιδιωτικών χώρων διαβίωσης και το άνοιγμα για δραστηριότητες υποδοχής.

αρχιτεκτονική-αυλή-βίλα-hebei-china-07-25-2019-designboom

ολόκληρη η αρχιτεκτονική βασίζεται στο βάθρο, με τα τέσσερα δωμάτια ανεξάρτητα τοποθετημένα σε τέσσερις γωνίες, τα οποία περιγράφουν μαζί τα όρια του σπιτιού. Τα τέσσερα δωμάτια είναι όλα προσανατολισμένα προς τα μέσα και κάθε ένα από αυτά περιλαμβάνει μια αυλή μέσα. με διαφορετικές κλίμακες, αυτά τα ναυπηγεία φέρνουν το τοπίο και το φυσικό φως στο εσωτερικό.

αρχιτεκτονική-αυλή-βίλα-hebei-china-07-25-2019-designboom

το σπίτι αποτελείται από ιδιωτικούς χώρους καθιστικού και χώρους υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων των υπνοδωματίων, της μελέτης, της κουζίνας και της αίθουσας εξοπλισμού, τα οποία είναι ξεχωριστά μεταξύ τους για να αποφεύγονται παρεμβολές. οι τέσσερις αίθουσες υποστηρίζουν από κοινού μια στέγη βήματος, κάτω από την οποία είναι ένας ευέλικτος δημόσιος χώρος για να φιλοξενήσει διάφορες δραστηριότητες όπως η υποδοχή, η τραπεζαρία και το πιάνο. λόγω των διαφανών γυάλινων παραθύρων και των θυρών, οι δημόσιες δραστηριότητες μπορούν να επεκταθούν στις υπαίθριες βεράντες σε τέσσερις πλευρές, όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν το αναζωογονητικό πράσινο.

αρχιτεκτονική-αυλή-βίλα-hebei-china-07-25-2019-designboom

το archstudio έπαιξε με τη σχέση μεταξύ χώρου, δομής και υλικών, προσπαθώντας να παρουσιάσει τη φυσική ομορφιά των υλικών με βάση τα χαρακτηριστικά του αγροτικού χώρου αναψυχής. όλα τα δωμάτια χρησιμοποιούν χαλύβδινο σκελετό και πλάκες από σκυρόδεμα, με ξύλινο σκελετό των επί τόπου σκυροδέματος που εκτίθενται στους εσωτερικούς χώρους. 

αρχιτεκτονική-αυλή-βίλα-hebei-china-07-25-2019-designboom

τα μπεζ τούβλα σχιστόλιθου χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τοίχων κατασκευασμένων από δύο κάθετες στρώσεις από τούβλα, με ένα στρώμα θερμικής μόνωσης στο μεταξύ. το ενδιάμεσο στρώμα βελτιώνει τη θερμική απόδοση, εξασφαλίζει ταυτόσημη υφή του εσωτερικού και του εξωτερικού τοίχου από τούβλα και καλύπτει το πλαίσιο καθώς και σωλήνες και σύρματα του εξοπλισμού.

αρχιτεκτονική-αυλή-βίλα-hebei-china-07-25-2019-designboom

στις εσωτερικές αυλές, μεγάλες περιοχές των τοίχων από τούβλα είναι κοίλες, επιτρέποντας έτσι τον φυσικό εξαερισμό του αέρα και τη διείσδυση του φωτός. οι επιφάνειες του βάθρου, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, είναι επίσης στρωμένες με μπεζ τούβλα. η πλακόστρωτη οροφή του δημόσιου χώρου υιοθετεί ξύλινα δοκάρια με ραβδώσεις, με την ταράτσα να επιστρωθεί σε κεραμίδια από κάρβουνο. ο συνδυασμός ξύλου και τούβλων παράγει ένα αυστηρό, ζεστό και φυσικό εσωτερικό περιβάλλον. Επιπλέον, το τζάκι, το τραπέζι και το πιάνο προσδιορίζουν περαιτέρω διαφορετικούς τομείς δημόσιας δραστηριότητας. το σπίτι είναι ικανό να φιλοξενεί πολλές δραστηριότητες σε διαφορετικούς τύπους περιοχών, εν τω μεταξύ διατηρώντας τις ξεχωριστές, φωτεινές και ευάερες. 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 08:55

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.