ενημέρωση 3:20, 17 October, 2019

WilkinsonEyre - συνεχίζει την αναζωογόνηση του λιμανιού της Κοπεγχάγης με γέφυρα πεζών και ποδηλάτου

Η WilkinsonEyre συνέχισε την αναζωογόνηση του λιμανιού της Κοπεγχάγης με την ολοκλήρωση μιας νέας γέφυρας πεζών και ποδηλάτου . η γέφυρα ανοίγματος 160 μ., που ονομάζεται lille langebro, βρίσκεται δίπλα στο BLOX - ένα πολιτιστικό συγκρότημα που σχεδιάστηκε από το OMA , το οποίο φιλοξενεί το δανικό κέντρο αρχιτεκτονικής, καφέ, παιδική χαρά και άλλους δημόσιους χώρους. η διασταύρωση συνδέει επίσης το vista downvestergold από το δημαρχείο στο λιμάνι και στο christianshavn στις αποβάθρες langebrogade.

γέφυρα wilkinsoneyre lille langebro

σύμφωνα με τον WilkinsonEyre , τρεις βασικές ιδέες χαρακτηρίζουν το σχέδιο. πρώτα η γέφυρα ακολουθεί μια καμπύλη στο σχέδιο που ευθυγραμμίζεται με και προκαλεί το μεγάλο τόξο των προμαχώνων και της τάφρου του χριστιανσάν. Δεύτερον, η δομή είναι διατεταγμένη ως δύο πτέρυγες στις πλευρές της γέφυρας που ορίζουν μια πολύ οξεία ακμή που χωρίζει το φως από τη σκιά. αυτή η άκρη βυθίζεται κάτω από τα καταστρώματα στα πέλματα και ανεβαίνει πάνω από το κατάστρωμα στη μέση, δημιουργώντας μια ακόμα κομψή γραμμή.

γέφυρα wilkinsoneyre lille langebroεικόνα © rasmus hjortshøj / realdania by & byg

τρίτον, και απροσδόκητα, το καμπύλο προφίλ της γέφυρας σπάει μόνο όταν ανοίξουν τα δύο τμήματα ταλάντωσης για θαλάσσια κυκλοφορία. ως εκ τούτου, η δομή είναι υψηλότερη στα μέσα της κλίμακας για να επιτρέψει την απαιτούμενη απόσταση 5,4 μέτρων (17,7 πόδια) για τα σκάφη.

εικόνα © rasmus hjortshøj

που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρία μηχανικών BuroHappold , ο σχεδιασμός των μηχανισμών ανοίγματος αποκρύπτεται διακριτικά στους φραγμούς και την δομή ανοίγματος, επιτρέποντας στη ρέουσα γραμμή της γέφυρας να λειτουργεί αδιάλειπτα από άκρο σε άκρο. χωρισμένο σε πέντε διαστήματα, με δύο τμήματα των 28 μέτρων εκατέρωθεν του κεντρικού τμήματος των 48 μέτρων, η γέφυρα έχει ελάχιστο διαυγές πλάτος 7 μ., προσφέροντας ζώνη πλάτους 3 μέτρων (10 πόδια) για πεζούς και 4 μ. 13ft) ευρεία ζώνη για τους ποδηλάτες.

εικόνα © rasmus hjortshøj

το κύριο χαλυβουργείο είναι βαμμένο σε ομοιόμορφο υπόλευκο, εφιστώντας την προσοχή στην καμπύλη του μορφή και το μεταβαλλόμενο παιχνίδι του φωτός και της σκιάς στο νερό. αντίθετα, οι βραχίονες και η δομή στήριξης είναι βαμμένα σε σκούρο γκρι χρώμα για ελαχιστοποίηση της οπτικής επίδρασης στον ποταμό, ενισχύοντας περαιτέρω την κύρια κυρτή γραμμή της γέφυρας κατά μήκος του νερού. ο σχεδιασμός ενσωματώνει επίσης φωτισμό μέσα στη χειρολαβή της γέφυρας.

εικόνα © rasmus hjortshøj / realdania by & byg

εικόνα © rasmus hjortshøj

εικόνα © rasmus hjortshøj

εικόνα © rasmus hjortshøj / realdania by & byg

εικόνα © rasmus hjortshøj

εικόνα © rasmus hjortshøj

εικόνα © rasmus hjortshøj

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 10:06

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.