ενημέρωση 4:25, 22 October, 2019

κεραμική επένδυση - σε ισπανική εξοχική κατοικία

οι ισπανικοί αρχιτέκτονες lys villalba και enrique espinosa έχουν ολοκληρώσει το νεαρό παλιό σπίτι, μια επέκταση μιας καλοκαιρινής κατοικίας της δεκαετίας του '70 , για μερικούς ημιαστικούς, ημι-αγροτικούς κατοίκους και τις τέσσερις κόρες τους. που βρίσκεται στην πόλη cercedilla, δήμος 60 χιλιόμετρα από το madrid στα βουνά guadarrama, το σπίτι έχει σχεδιαστεί για να αναπτυχθεί σε στρώματα, ενώ όλα τα υλικά από τη διαδικασία ανακαίνισης έχουν αποκατασταθεί και επανατοποθετηθεί σε έπιπλα και άλλα στοιχεία της επέκτασης.

 lys villalba + enrique espinosa προσθέστε επένδυση κεραμικής επένδυσης στην ισπανική εξοχική κατοικία

«το έδαφος του cercedilla, ένας δήμος 60 χιλιόμετρα από το madrid στα βουνά guadarrama, έχει διαμορφωθεί από τις τρεις μεταναστεύσεις των χωρών-πόλεων των τελευταίων δεκαετιών», εξηγεί η lys villalba και enrique espinosa . « κατά την τελευταία δεκαετία έχει εμφανιστεί ένα νέο είδος κατοίκου, ταυτόχρονα αγροτικό και αστικό: ένας πληθυσμός που επιστρέφει στην ύπαιθρο χωρίς να εγκαταλείπει πραγματικά την πόλη». που σχεδιάστηκε για μια οικογένεια από αυτούς τους ημι-αστικούς, ημι-αγροτικούς κατοίκους, οι οποίοι κληρονόμησαν την εξοχική κατοικία, η επέκταση αποσκοπεί στην προσαρμογή της υπάρχουσας δομής στη «αστική» ζωή τους.

 lys villalba + enrique espinosa προσθέστε επένδυση κεραμικής επένδυσης στην ισπανική εξοχική κατοικία

οι αρχιτέκτονες έχουν αναπτύξει μια τριπλή στρατηγική για την κατοικία, η οποία χτίστηκε στη δεκαετία του '70 ως καλοκαιρινό σπίτι και δεν είχε καμία μόνωση καθόλου, ούτε καθιέρωσε καμία άμεση σχέση με το γύρω τοπίο.Έτσι, η στρατηγική σχεδιασμού επιτρέπει την προοδευτική επέκταση, σύνδεση και θερμική μόνωση του σπιτιού, που τείνει τόσο στην άνεση όσο και στην κατανάλωση ενέργειας, καθώς και την απόλαυση του αγροτικού του χαρακτήρα. κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, κατασκευάστηκε μια τριών όγκων επέκτασης μέσα στην περίμετρο της στέγης, χρησιμοποιώντας μια κεραμική επένδυση που βοηθά στην διάκριση των νέων στοιχείων: ένα εκτεταμένο καθιστικό, μια κρεβατοκάμαρα για τις τέσσερις κόρες (όπου ήταν το γκαράζ και η ξυλογλυπτική) λεβητοστάσιο. οι αρχικοί πέτρινοι τοίχοι κόπηκαν και αντικαταστάθηκαν με μια μεταλλική δοκό και μια ράβδο σύνδεσης, επιτρέποντας στο όλο σαλόνι να ανοίξει προς το τοπίο.

αρχαία υλικά έχουν επανατοποθετηθεί στο νεαρό παλιό σπίτι , συμπεριλαμβανομένων των μερών από το παλιό μέτωπο και τη στέγη, τα οποία έχουν μετατραπεί σε έπιπλα. Επιπλέον, τέσσερις παλιές δοκοί από την οροφή κάνουν τώρα τα τραπέζια, ενώ οι νέες πόρτες είναι μια επανασυναρμολόγηση των κόκκινων ξύλινων παραθύρων και η σχιστόλιθος από την παλιά οροφή περιμένει στον αχυρώνα για να χρησιμοποιηθεί ως μελλοντική επένδυση για το μπροστινο. νέα υλικά, κυρίως σε μέταλλο, φέρνουν το σπίτι πιο κοντά στο τοπίο: μια κρυφή πόρτα κατευθείαν στο πεδίο, περιστρεφόμενοι εξωτερικοί λαμπτήρες για να φωτίσουν τα βραδινά γεύματα έξω κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τέσσερα κινούμενα κρεβάτια και δύο παράθυρα για να δουν από την βόρεια, μέχρι το νότιο τοπίο.

 lys villalba + enrique espinosa προσθέστε επένδυση κεραμικής επένδυσης στην ισπανική εξοχική κατοικία

η επέκταση του σπιτιού θα συνεχιστεί χρόνο με το χρόνο, όταν ο σαχάρι - προηγουμένως οικοδόμος και τώρα οικογενειακός υπάλληλος - θα πάρει την πέτρα και το ξύλο από κάθε μέτωπο, προσθέτοντας την απαραίτητη μόνωση στον υπάρχοντα τοίχο και θα τα χτίσει ξανά προγενέστερα ανακτώμενα υλικά, αλλά ακολουθώντας ένα διαφορετικό πρότυπο. το σπίτι θα αναπτυχθεί σε στρώματα, μονωμένα με αυτόν τον τρόπο σε διαδοχικά στάδια.

 lys villalba + enrique espinosa προσθέστε επένδυση κεραμικής επένδυσης στην ισπανική εξοχική κατοικία

 lys villalba + enrique espinosa προσθέστε επένδυση κεραμικής επένδυσης στην ισπανική εξοχική κατοικία

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 08:12

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.