ενημέρωση 4:45, 5 July, 2020

Τα πιο ασυνήθιστα κτίρια της Google έχουν μετατραπεί σε γραφεία

από ελβετικό ζυθοποιείο σε υπόστεγο αεροπλάνου

Η Google ξεκίνησε σε ένα γκαράζ , αλλά τώρα οι υπάλληλοί της εργάζονται σε μερικά από τα πιο ασυνήθιστα γραφεία σε όλη την τεχνολογία. 

Η εταιρεία φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα να δει δυναμικό σε παλιές αποθήκες, εργοστάσια ή εγκαταστάσεις αποθήκευσης, ακόμα κι αν έχει καθίσει άδεια για χρόνια.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι αρχιτέκτονες κρατούν τη δομή του κτιρίου και προσθέτουν παράθυρα και φεγγίτες για να αφήσουν στο φως, ενώ χτυπούν τους τοίχους και κάνουν έναν ανοιχτό χώρο. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική παίρνει μια κλασική αίσθηση από τα αρχικά χαρακτηριστικά που παραμένουν και τα γραφεία της Google διατηρούν συχνά κάποια σημάδια ή κομμάτια που αντικατοπτρίζουν τις προηγούμενες χρήσεις του κτιρίου.

Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε γραφείο της Google βρίσκεται σε ένα γιγαντιαίο, ανακαινισμένο εργοστάσιο, η εταιρεία διαθέτει αρκετά κτίρια που βρίσκονται στη δεύτερη ή τρίτη ζωή τους, με ενδιαφέροντα ιστορία. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

1. Το νέο γραφείο LA της Google είναι ένα αναπαλαιωμένο υπόστεγο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο κάποτε κρατούσε το φημισμένο αεροπλάνο Spruce Goose.
2. Το γραφείο της εταιρείας στο Πίτσμπουργκ βρίσκεται σε ένα παλιό εργοστάσιο της Νάμπισο και έχει, κατά τα φαινόμενα, δωμάτιο με αρτοσκευάσματα αρτοποιίας σε ένα νήμα στην ιστορία του κτιρίου.
 
3. Η Google πρέπει να έχει κάτι για τα cookies. Το γραφείο της Chelsea Market της εταιρείας στη Νέα Υόρκη βρίσκεται επίσης στο πρώην εργοστάσιο της Nabisco.
4. Η Google υπέγραψε επίσης μίσθωση σε ένα πρώην εργοστάσιο καραμελών στην πλατεία Hudson στην NYC. Ελπίζει να ανοίξει το γραφείο το 2020.
 
5. Η Google Zurich βρίσκεται μέσα σε ένα παλιό ζυθοποιείο, λίγα βήματα μακριά από τη λίμνη της Ζυρίχης.
6. Η Google Μαδρίτη βρίσκεται σε ένα πρώην εργοστάσιο ηλεκτρικών μπαταριών αποθήκευσης που κατασκευάστηκε το 1892.
 
7. Στη Βαρσοβία, στην Πολωνία, η Google διαθέτει ένα συνεργατικό χώρο ανοιχτό σε τεχνολογικούς καινοτόμους από την ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Το γραφείο 27.000 τετραγωνικών ποδιών μετατράπηκε σε εργοστάσιο βότκας του 19ου αιώνα και οι σχεδιαστές κρατούσαν κάποια αναμνηστικά από την ιστορία του κτιρίου.
8. Το γραφείο της Google στο Σικάγο ήταν κάποτε μια ψυκτική εγκατάσταση χωρίς παράθυρα και η ανακαίνιση περιελάμβανε την προσθήκη πολύ φυσικού φωτός.
 
9. Το γραφείο της εταιρείας στο Παρίσι βρίσκεται στην παλιά έδρα μιας εταιρείας σιδηροδρόμων - ένα χώρο 107.000 τετραγωνικών ποδιών.
Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 11:16

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.