ενημέρωση 4:45, 5 July, 2020

γέφυρα του DBA - εκτείνεται 60 μέτρα πάνω από ένα φυσικό ρεύμα στο los angeles

Η αρχιτεκτονική Dan Brunn (DBA) ολοκλήρωσε το κτίριο γεφυρών στην καρδιά του πάρκου hancock, los angeles , ένα μοναδικό έργο που αποσκοπούσε στην επίδειξη καινοτόμων συστημάτων και διαδικασιών που στρέφονται προς τα εμπρός. το σπίτι , το οποίο εκτείνεται πάνω από 60 μέτρα και δημιουργεί κυριολεκτικά μια γέφυρα πάνω από ένα φυσικό ρεύμα, αποτελεί παράδειγμα της υποτυπώδους μινιμαλιστικής αισθητικής του αρχιτέκτονα, εμφανής στη δυναμική χωρική χορογραφία του φωτός και του όγκου. χωρισμένο σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, το σπίτι θα ενεργοποιηθεί με ποικίλα γεγονότα καθ 'όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και για να παρουσιάσει περιστρεφόμενα εκθέματα τέχνης, τα οποία θα περιλαμβάνουν μια προσωρινή επίδειξη κατά τη διάρκεια της ζωφόρου los angeles.

Η γέφυρα του DBA εκτείνεται 60 μέτρα πάνω από ένα φυσικό ρεύμα στο los angeles

η  γέφυρα εκτείνεται 64 μέτρα (210 πόδια) σε όλη την έκταση της γης, εκτείνεται πάνω από ένα ρυάκι σε ένα αρχιτεκτονικό ελιγμό που δίνει στο έργο το moniker. «Έχω ερωτευτεί το δικαστήριο και την είσοδο», λέει ο Dan Brunn, διευθυντής του DBA , ενώ συζητά την εμπνευσμένη του επίσκεψη στους διαλυτές,  ένα vanderbilt αρχοντικό που βρίσκεται στο newport, rhode island. «πίσω στην περιοχή, άρχισα με το δικαστήριο του κινητήρα, και η γέφυρα εξελίχθηκε λόγω της δομής. Θα μπορούσα να πάω ακριβώς πάνω από τον ποταμό αντί να βάσω όλο το σπίτι από τη μια πλευρά. ο ποταμός αποτελεί φυσικό τμήμα για τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της κατοικίας, σηματοδοτώντας το σημείο όπου η κυκλοφορία μεταφέρεται σε μια άλλη:'αντί ενός πρώτου και δεύτερου ορόφου, το σκέφτεστε από την άποψη του μήκους.'

Η γέφυρα του DBA εκτείνεται 60 μέτρα πάνω από ένα φυσικό ρεύμα στο los angeles

το σπίτι χωρίζεται σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει: σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, σαλόνι, master σουίτα με wc, δύο υπνοδωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο, ένα υπνοδωμάτιο με μπάνιο, βεράντα δωμάτιο με πούδρα, πλυντήριο, γκαράζ, πισίνα, υπόγειο πισίνα με αίθουσα παιχνιδιών και ντους. κατά την είσοδό τους στο δημόσιο τομέα του σπιτιού, οι επισκέπτες θα συναντήσουν αρχικά τον καθιστικό που διαθέτει διπλό ύψος με μεγάλα κουφωτά παράθυρα, ανοιχτούς φεγγίτες και έναν «ζωντανό τοίχο» φυτών. στο κέντρο αυτού του τοίχου, είναι ένα αδιαφανές άνοιγμα στο ντουλάπι, για να διευκολύνει την εύκολη εξυπηρέτηση και την ψυχαγωγία. διατηρώντας την οργανική οικειότητα και την έμφαση στη λειτουργικότητα που δημιουργείται από τις δημιουργίες της DBA, ένας μεγάλος τοίχος τζάκι δίνει τη ζεστασιά του χώρου, τόσο κυριολεκτικά όσο και εικονιστικά.

Η γέφυρα του DBA εκτείνεται 60 μέτρα πάνω από ένα φυσικό ρεύμα στο los angeles

μια επέκταση του δημόσιου χώρου, εξωτερική βεράντα, διαθέτει το δάπεδο μέχρι την οροφή συρόμενες γυάλινες πόρτες για να αποκαλύψει ένα λάκκο φωτιά και σαλόνι. συνάδει με το θέμα του υπόλοιπου σπιτιού, τις ανοικτές προσκλήσεις επιφάνεια καταστρώματος τα μέσα προς τα έξω , και το εξωτερικό μέσα σε μια διασταυρούμενη μετάβαση οριοθετεί τον δημόσιο χώρο από τον ιδιωτικό χώρο, ο οποίος προσφέρει απόψεις προς το πλούσιο τοπίο καθώς προσεγγίζει από την πλευρά του κοινού και προστατεύει τις από τις απόψεις του γειτονικού σπιτιού όταν βρίσκονται στην ιδιωτική πλευρά. ο ιδιωτικός τομέας διαθέτει μια κύρια σουίτα με μια βόλτα στο ντουλάπι, ένα συνημμένο μπάνιο και ένα ιδιωτικό κήπο ιερού, σχεδιασμένο να αντικαταστήσει το τυπικό εσωτερικό καθιστικό, προκειμένου να διατηρηθεί η σχέση των σπιτιών με τη φύση. που κινείται κάτω από την κατηγορία, είναι ένα σπίτι πισίνα, με κουζίνα, υπαίθριο ντους, εξωτερική περιοχή ψησταριάς και αίθουσα μουσικής.

η κατασκευή των 420 τ.μ. υπάρχει σε απόλυτη αρμονία με το πλούσιο περιβάλλον της, καθώς είναι επενδυμένη με σίγαλο κέδρο, γύψο, γυαλί και χάλυβα. το αποτέλεσμα της ζεστής και υφής ξύλου, καθώς και τα βόρεια και δυτικά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, είναι μια ένωση εσωτερικού και εξωτερικού που αντικατοπτρίζει τη δασική φύση του γύρω τοπίου. ένας συνδυασμός επεκτατικών και κατευθυντικών εξωτερικών απόψεων διαπερνά κάθε μέρος της κατοικίας, φέρνοντας το εξωτερικό μέσα. Το σπίτι σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε με στόχο να γίνει ένα καθαρό μηδενικό σπίτι, με κάθε πλευρά του χώρου να αναπτύσσεται με χαμηλό αντίκτυπο να ζει σε μυαλό.

Η γέφυρα του DBA εκτείνεται 60 μέτρα πάνω από ένα φυσικό ρεύμα στο los angeles

ένα βασικό στοιχείο σύλληψης και κατασκευής του σπιτιού είναι το μήκος του, το οποίο επιτρέπει περισσότερη βόρεια έκθεση και αφού ο χώρος είναι μόνο 6 μέτρα πλάτος, υπάρχει περισσότερο φυσικό φως και καταναλώνεται λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. αυτή η βόρεια έκθεση συμβάλλει στη διατήρηση του οικολογικού αποτυπώματος, καθώς δεν υπάρχει άμεση αύξηση θερμότητας και λιγότερη ανάγκη για τεχνητή ψύξη, συμβάλλοντας στον καθαρό μηδενικό στόχο. Επιπλέον, το σπίτι γεφυρών έχει φυσικό εξαερισμό, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς φεγγίτες για τον αερισμό των διαδρόμων. όλες οι εφαρμογές παραθύρων είναι εξοπλισμένες με προσαρμοσμένες αποχρώσεις, για να αποκλείσουν ακόμα περισσότερη έκθεση στον ήλιο και να διατηρήσουν το εσωτερικό δροσερό. στο εξωτερικό του σπιτιού, μια σειρά φωτοβολταϊκών κυψελών στην οροφή επιτρέπουν την αποτελεσματική και χαμηλού κόστους πρόσκρουση ενέργειας. 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 09:57

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.