ενημέρωση 9:41, 23 September, 2020

«the wave» Κίνα - ένα μουσείο υψηλής αισθητικής

στη νέα περιοχή binhai, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή του tianjin στην Κίνα , οι αρχιτέκτονες του lacime ολοκλήρωσαν έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο πολλαπλών χρήσεων που ονομάζεται «shimao · the wave». συνδυάζοντας ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας, «edutainment» και πολιτισμού, το έργο επικεντρώνεται γύρω από ένα μουσείο τέχνης εμπνευσμένο από τα κύματα, το οποίο επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας παραμετρικό σχεδιασμό και την τελευταία τεχνολογία BIM. 

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Στην καρδιά του οικονομικού χείλους της bohai και κοντά στο θεματικό πάρκο αερομεταφορέων tianjin binhai και το πολιτιστικό πάρκο binhai matsu, οι αρχιτέκτονες του lacime έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο αυτόν τον εκτεταμένο ιστότοπο.  Ο σχεδιασμός ολόκληρης της περιοχής κόλπων ακολουθεί την έννοια του «σημείου, γραμμής και επιπέδου για τη δημιουργία μιας σύγχρονης αστικής χωρικής αλληλουχίας ανθρώπου, θάλασσας και ουρανού». το μουσείο τέχνης εστιάζει στο θέμα του νερού και η μορφή του μοιάζει με το σχήμα ενός κύματος, δημιουργώντας έναν διάλογο μεταξύ του κτιρίου και της φύσης.

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Ολόκληρος ο εκθεσιακός χώρος έχει σχεδιαστεί με τρεις βασικούς λειτουργικούς τομείς: το κύμα (μουσείο τέχνης), ένα υπαίθριο θέατρο και τον δημόσιο χώρο. κάθε περιοχή συνδέεται με τη γύρω παραλία. το κτίριο διαχωρίζεται από τον αμμόλοφο και τον ύφαλο, μοιάζει με μια πλωτή δομή πάνω από τη θάλασσα. Η διασταύρωση του κτηρίου διαθέτει επίσης τρεις εξωτερικές βεράντες με θέα στη θάλασσα. Αυτός ο χώρος επιτρέπει στους επισκέπτες να αισθάνονται απόλυτα χαλαροί καθώς απολαμβάνουν τη θέα και τους ήχους της φύσης.

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Ένας ενσωματωμένος παραμετρικός σχεδιασμός χρησιμοποιείται για το δέρμα του κτιρίου. Η λεπτή διάταξη της πλάκας αλουμινίου σε σχήμα κλίμακας επιτρέπει στην πρόσοψη να αντανακλά το φως του ήλιου από διαφορετικές γωνίες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. η πισίνα γύρω από το κτίριο ρίχνει διάχυτο φως στην πρόσοψη σε σχήμα κλίμακας για να παράγει μια πανέμορφη εμφάνιση. Ο ελεύθερος χώρος στηλών του κτιρίου ύψους 30-plus-meter επιτυγχάνεται με τη λεπτή δομή του κελύφους, καθώς ανεβαίνει προς τα πάνω για να χωριστεί σε τρία τμήματα που ισορροπούν την τάση σε κάθε κατεύθυνση.

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Η τεχνολογία BIM εφαρμόζεται στην πλάκα αλουμινίου σε σχήμα κλίμακας, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση περισσότερων από 13 χιλιάδων τεμαχίων στην πρόσοψη, προσφέροντας ρυθμική ανοδική σπείρα. η πραγματική εικονική πρόσοψη έχει επιτύχει τέλεια ισορροπία στην αποτελεσματική θερμομόνωση και τον κατάλληλο φωτισμό της ημέρας. όλες οι ηλεκτρομηχανικές συσκευές είναι κρυμμένες υπόγεια, και η οροφή και το δέρμα του κτιρίου συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αυτή η καθαρή μορφή πραγματοποιείται.

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

μέσα στο κτίριο, από το ύφασμα της οροφής, τη γυάλινη οθόνη με σχέδια έως το διαφανές παράθυρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή, όλα λειτουργούν για την ερμηνεία του «νερού» σε διαφορετικές καταστάσεις που είναι το πιο κοινό στοιχείο στη φύση και δημιουργούν μια ισορροπημένη και απαλή πολιτιστική ατμόσφαιρα. η αίθουσα του πρώτου ορόφου είναι ένας στρογγυλός χώρος και οι φωτεινές ακτίνες αρχίζουν να ρέουν κάτω από το σκοτεινό διάστημα. Το λόμπι έχει σχεδιαστεί με ένα μείγμα κουρτίνας νερού και ανοξείδωτου χάλυβα, το οποίο προσφέρει μια ήσυχη οπτική εμπειρία. η φωτιζόμενη επιφάνεια του δεύτερου ορόφου είναι εγκατεστημένη με ελαφρύ μεγάλο γυάλινο τοίχο, και το υψηλότερο γυαλί είναι έως και 8 μέτρα, το οποίο βοηθά στην εμφάνιση φυσικού φωτισμού και θέα στη θάλασσα και εξασθενεί την κατασκευή που χωρίζει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Οι αρχιτέκτονες της lacime εφαρμόζουν πλάκες αλουμινίου στο μουσείο «the wave» στο china designboom

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 17:30

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.