ενημέρωση 7:43, 1 December, 2020

kengo kuma & συνεργάτες κερδίζει το πρώτο βραβείο για πρόταση βιβλιοθήκης ibsen στη Νορβηγία

Το kengo kuma & συνεργάτες κερδίζει το πρώτο βραβείο για πρόταση βιβλιοθήκης ibsen στη Νορβηγία

Η πρόταση του kengo kuma σκοπεύει να αντικατοπτρίζει τη φύση της ασημένιας φλέβας στα γραπτά του ibsen, σε μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική έκφραση, που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο διέλευσης στην αστική σκηνή του skien. Προκειμένου να δημιουργηθεί μια φιλόξενη ρύθμιση με ενεργή ροή, η πρόταση σχεδιάζεται στρατηγικά με πολλαπλές προσβάσεις από όλες τις κατευθύνσεις σε κάθε επίπεδο. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί για να συνδέει το προϋπάρχον πάρκο της τοποθεσίας με ένα softscape σε μια απαλή κλίση, για να δημιουργήσει ένα ευρύτερο άνοιγμα στην πόλη, με πιο αυθόρμητο τρόπο.

Το kengo kuma & συνεργάτες κερδίζει το πρώτο βραβείο για πρόταση βιβλιοθήκης ibsen στη Νορβηγία

το καμπυλόγραμμο αποτύπωμα της νέας βιβλιοθήκης σχεδιάζεται προσεκτικά γύρω από τα δέντρα, κατά μήκος της περιμέτρου του πάρκου σε μια αγκαλιακή διαμόρφωση για τη δημιουργία απρόσκοπτων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η απαλή καμπύλη στέγη τοπίου της νέας βιβλιοθήκης βρίσκεται χαμηλά προς το πάρκο για να σχετίζεται με την ανθρώπινη κλίμακα και ανεβαίνει προς την αστική κλίμακα της πόλης. Η ογκομετρία εκφράζει τη διακριτική της παρουσία μαζί με τον αναγνωρισμένο οίκο ibsen ως νέο πολιτιστικό πυρήνα. Δεν είναι οργανωμένο με σταθερούς, άκαμπτους τοίχους, αλλά με ανοιχτό σχέδιο σε ελεύθερη ροή, παράλληλα με μη γραμμικά μονοπάτια που οι επισκέπτες ανακαλύπτουν καθώς βιώνουν το χώρο.

Το kengo kuma & συνεργάτες κερδίζει το πρώτο βραβείο για πρόταση βιβλιοθήκης ibsen στη Νορβηγία

Η ασημένια φλέβα, όπως το πρόγραμμα έκθεσης που απαιτείται στο σλιπ, υλοποιείται, όχι σε μια συγκεντρωμένη ζώνη, αλλά διατρέχει ολόκληρο το έργο με απροσδόκητο τρόπο. Η έκθεση ibsen εμφανίζεται παντού σε διάφορα μέσα, αντικείμενα, εκτυπώσεις, χρώματα στην οθόνη κυρίως στην πλάτη με πλάτη οθόνη με τα ράφια. η οθόνη κατά μήκος του εξωτερικού τείχους είναι ορατή προς την πόλη που ανακοινώνει την παρουσία του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Το kengo kuma & συνεργάτες κερδίζει το πρώτο βραβείο για πρόταση βιβλιοθήκης ibsen στη Νορβηγία

Πέρα από την κύρια λειτουργία της βιβλιοθήκης, το κτίριο του kengo kuma θα φιλοξενήσει επίσης τις υπηρεσίες των κατοίκων, ένα περίπτερο τουριστικών πληροφοριών και ένα εθνικό κέντρο ibsen. Η νέα βιβλιοθήκη έχει σχεδιαστεί σε όλη την έκταση του ορίου της τοποθεσίας για να φιλοξενήσει μια γενναιόδωρη επιφάνεια δαπέδου τόσο σε επίπεδο εδάφους όσο και σε υπόγειο. λειτουργίες που επιδιώκουν άνοιγμα και διασύνδεση, όπως το καφενείο και η παιδική περιοχή, τοποθετούνται στο ισόγειο, το οποίο είναι απρόσκοπτα συνδεδεμένο και εκτίθεται πλήρως στο πάρκο με την πλούσια βλάστησή του.

Το kengo kuma & συνεργάτες κερδίζει το πρώτο βραβείο για πρόταση βιβλιοθήκης ibsen στη Νορβηγία

Εν τω μεταξύ, το υπόγειο επίπεδο έχει σχεδιαστεί σαν το έδαφος να είναι βυθισμένο, έτσι ώστε να αισθάνεται εντελώς βυθισμένο, προστατευμένο και φωλιασμένο κάτω από τη γη. Είναι ένας ήρεμος και οικείος χώρος αφιερωμένος κυρίως στην ήσυχη ανάγνωση. για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το επίπεδο, οι επισκέπτες ακολουθούν τον κατηφορικό όροφο, ο οποίος σταδιακά χαμηλώνει σε πολλαπλά επίπεδα. Αυτός ο σχηματισμός δημιουργεί μια απαλή κλίση, με ράφια ενσωματωμένα μέσα σε αυτό, ενεργώντας ως μαλακοί διαχωρισμοί μεταξύ των διαφόρων υψών.

Το kengo kuma & συνεργάτες κερδίζει το πρώτο βραβείο για πρόταση βιβλιοθήκης ibsen στη Νορβηγία

η ευκαιρία για την παράσταση βρίσκεται στο σύνολο του έργου: στη διαμόρφωση του υπόγειου εδάφους, στις παραπάνω περιοχές του εδάφους που ανοίγουν προς την αστική θέα και στο υπαίθριο αμφιθέατρο δίπλα στο φυσικό περιβάλλον. Η αρχιτεκτονική βάση προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες για ειδικά εφέ σκηνογραφίας, προσφέροντας μοναδικά σκηνικά που υπογραμμίζουν την παρουσία του ibsen.

Το kengo kuma & συνεργάτες κερδίζει το πρώτο βραβείο για πρόταση βιβλιοθήκης ibsen στη Νορβηγία

Το έργο απομακρύνεται από τη συμβατική ιδέα της βιβλιοθήκης, που εστιάζει στην έρευνα, την ανάγνωση και τη μελέτη, και προσεγγίζει την πλήρη ενσωμάτωση ειδικών και καθημερινών δραστηριοτήτων. Χρησιμοποιώντας φυσικά, ζεστά υλικά και υφές, ο σχεδιασμός δημιουργεί ένα άνετο, συναρπαστικό περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να μάθουν και να δημιουργήσουν. Πάνω απ 'όλα, η βιβλιοθήκη ibsen έχει διαμορφωθεί ώστε να συμβάλλει σε μια πιο δημοκρατική κοινωνία, που χρησιμεύει ως μια επιρροή αρένα ένταξης, ανοίγματος και ενσωμάτωσης της τέχνης στην τοπική κοινωνία.

Το kengo kuma & συνεργάτες κερδίζει το πρώτο βραβείο για πρόταση βιβλιοθήκης ibsen στη Νορβηγία

Το kengo kuma & συνεργάτες κερδίζει το πρώτο βραβείο για πρόταση βιβλιοθήκης ibsen στη Νορβηγία

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 10:08

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.