ενημέρωση 8:17, 1 December, 2020

Η αρχιτεκτονική contreras earl αποκαλύπτει σχέδια για τo ζωντανό κοράλλι biobank στην Αυστραλία

Έχουν αποκαλυφθεί σχέδια για την πρώτη αφιερωμένη εγκατάσταση διατήρησης κοραλλιών στον κόσμο , η οποία θα βρίσκεται στην πύλη του μεγάλου υφάλου φραγμού στο λιμάνι Ντάγκλας, βόρεια quensensland, Αυστραλία . Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική contreras earl , η «ζώνη κοραλλιογενών κοραλλιών» στοχεύει στη διασφάλιση του μακροπρόθεσμου μέλλοντος και της βιοποικιλότητας των κοραλλιών παγκοσμίως, τα οποία απειλούνται σοβαρά λόγω της κλιματικής αλλαγής . Σχεδιασμένο ως «ζωντανή κιβωτός», το έργο θα δημιουργήσει τις βέλτιστες συνθήκες για την αποθήκευση κοραλλιών ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την κατανάλωση ενέργειας και το ηλιακό κέρδος. επιδιώκοντας τα ίδια τα βιοσυστήματα των κοραλλιογενών υφάλων, το κτίριο θα στοχεύει να είναι αυτόνομο και ουδέτερο από άνθρακα.

contreras earl ζωντανή κοραλλιογενή τράπεζα

Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική contreras earl , με σύμβουλους μηχανικής και βιωσιμότητας arup και werner sobek για τη μεγάλη κληρονομιά υφάλου , ο πρωταρχικός στόχος της εγκατάστασης είναι να διατηρήσει ζωντανή και να καλλιεργήσει πάνω από 800 είδη σκληρών κοραλλιών στον κόσμο. Ενώ τα κοράλλια θα είναι ο κύριος χρήστης του κτιρίου, το πολυλειτουργικό κτίριο θα φιλοξενήσει επίσης εκθεσιακούς χώρους, αίθουσα συνεδριάσεων και αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και προηγμένες εγκαταστάσεις έρευνας και εργαστηρίου σε τέσσερα επίπεδα.

contreras earl ζωντανή κοραλλιογενή τράπεζα

η γλυπτική μορφή του κτηρίου εμπνέεται από το κοράλλι μανιταριών - ένα σκληρό κοράλλι που αναγνωρίζεται από διακριτικά προστατευτικά ακτινικά πτερύγια. Η πρόσοψη έχει σχεδιαστεί ως μια σειρά από οργανικά πτερύγια κυματιστού σκυροδέματος που συγκεντρώνονται στενά στο επίπεδο του εδάφους για να προσφέρουν προστασία από δυσμενείς τροπικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών πλημμύρας. καθώς προχωρούν προς τα πάνω τα πτερύγια στρίβονται και ξετυλίγονται, επιτρέποντας το φυσικό φως και τον αερισμό των ανώτερων επιπέδων παρέχοντας παράλληλα ηλιακή σκίαση. τα πτερύγια διαχωρίζονται προοδευτικά προς το επίπεδο 4 για να προσφέρουν μια αποκορύφωμα εμπειρία επισκεπτών ενός εκθεσιακού και εκπαιδευτικού χώρου με φυσικό φωτισμό.

Η αρχιτεκτονική contreras earl αποκαλύπτει σχέδια για τη ζωντανή κοράλλι biobank στην Αυστραλία

η εμπειρία των επισκεπτών ξεκινάει από την είσοδο στην πλατεία - έναν χώρο φόρουμ με βεράντα, που παρέχει χώρο μετάβασης από την υγρή τροπική θερμότητα των γύρω διαμορφωμένων κήπων και συνεχίζει μέσω μιας μεγάλης σκάλας στην κεντρική πλατφόρμα προβολής επιπέδου 2, από όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν τις δεξαμενές υγρού εργαστηρίου σε ένα προστατευμένο περιβάλλον παρακάτω. Οι δημόσιοι χώροι στα κύρια επίπεδα του κτηρίου συνδέονται οπτικά μέσω ενός κεντρικού αιθρίου. σε χαμηλότερα επίπεδα η φωτεινότητα και το χρώμα εισάγονται μέσω αντανακλάσεων από τις δεξαμενές υγρού εργαστηρίου, ενώ το δροσερό φως προέρχεται από δεξαμενές ενυδρείου που βρίσκονται στο επίπεδο 3. ο φθορισμός των κοραλλιών συμβάλλει επίσης στην εμπειρία.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 10:40

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.