ενημέρωση 3:56, 28 November, 2020

γλυπτική, ενεργειακή θετική «μονάδα παραγωγής ενέργειας» στο telemark της Νορβηγίας

ως μέρος της σειράς powerhouse, η snøhetta υλοποιεί ένα βιώσιμο μοντέλο για το μέλλον των χώρων εργασίας στο telemark  μαζί με τους συνεργάτες R8 property, skanska και asplan viak. ως το 4ο ενεργειακό θετικό κτίριο της snøhetta, το «powerhouse telemark» μειώνει την ετήσια καθαρή κατανάλωση ενέργειας κατά 70% σε σύγκριση με παρόμοια γραφεία νέων κατασκευών και παράγοντας περισσότερη ενέργεια από ό, τι θα καταναλώσει σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής του - θέτοντας ένα νέο πρότυπο για την κατασκευή περιβαλλοντικά βιώσιμα κτίρια. Μέσω τυποποιημένων εσωτερικών λύσεων και συνεργατικών χώρων, οι ενοικιαστές μπορούν να κλιμακώσουν τους χώρους γραφείων τους ανάλογα με τις ανάγκες, παρέχοντας την απαραίτητη ευελιξία σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο όπου οι εξ αποστάσεως λύσεις εργασίας συνεχίζουν να αυξάνονται στη ζήτηση.

Τηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouse

Η snøhetta και ο ομαδικός της σχεδιασμός «powerhouse telemark» προτείνουν ένα νέο μοντέλο αειφόρου τυπολογίας κτιρίων. Ο ενεργειακός τομέας και η οικοδομική βιομηχανία αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% των εκπομπών θερμικής παγίδευσης παγκοσμίως. καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός και η σοβαρότητα της κλιματικής κρίσης συνεχίζουν να αυξάνονται, η συνεργατική ομάδα στο snøhetta, το R8 property , το skanska και το asplan viak, να εισαγάγει το χώρο εργασίας του Powerhouse στο telemark, στη Νορβηγία ως πρόκληση για να εργαστούν σε όλους τους κλάδους για να χτίσουν πιο υπεύθυνα. η εντυπωσιακή ηλιακή οροφή του κτηρίου κλίνει απαλά σε κλίση 24 ° για να ξεπεράσει τα άκρα του όγκου του κτιρίου, επεκτείνοντας την επιφάνεια της οροφής και διασφαλίζοντας τη μέγιστη ποσότητα ηλιακής ενέργειας που συλλέγεται τόσο από τον φωτοβολταϊκό θόλο όσο και από τα φωτοβολταϊκά κτήρια του κτιρίου πρόσοψη.

Τηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouse

και στις τρεις πλευρές, το «powerhouse telemark» της snøhetta είναι επενδυμένο με ξύλινα κάγκελα που παρέχουν φυσική σκίαση στην πιο εκτεθειμένη στον ήλιο πρόσοψη. πίσω από τα ξύλινα κάγκελα το κτίριο είναι καλυμμένο με cembrit πρόσοψη που δίνουν στο κτίριο μια ενοποιημένη έκφραση. Λειτουργεί ακριβώς ως παθητικό σπίτι, το κτίριο είναι εξαιρετικά μονωμένο και διαθέτει τριπλά απομονωμένα παράθυρα σε όλο. Οι πλάκες από μπετόν προσδίδουν στο κτίριο πυκνότητα παρόμοια με αυτή μιας πέτρινης δομής που αποθηκεύει θερμική θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αργά εκπέμπει θερμότητα κατά τη διάρκεια του βραδιού. ένα χαμηλό σύστημα ex με βρόχους νερού στις συνοριακές ζώνες κάθε ορόφου, διασφαλίζει ότι το κτίριο ψύχεται αποτελεσματικά και θερμαίνεται μέσω γεωθερμικών φρεατίων που σκάβονται 350 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Τηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouse

ο λοξός όγκος, σμιλευμένος με κλίση 45 °, διατηρεί μια σαφώς αναγνωρίσιμη έκφραση που ξεχωρίζει στο βιομηχανικό της περιβάλλον από το περιβάλλον πάρκο της herøya. Στο εσωτερικό, το κτίριο διαθέτει μια αντίληψη, χώρο γραφείου, που περιλαμβάνει δύο ιστορίες συνεργαζόμενων χώρων, ένα κοινόχρηστο εστιατόριο προσωπικού, χώρους συναντήσεων ρετιρέ και βεράντα στον τελευταίο όροφο με θέα στο φιόρδ. δύο μεγάλες σκάλες συνδέουν το ισόγειο και τους τελευταίους ορόφους του κτηρίου, από τον χώρο υποδοχής και μέχρι το εστιατόριο και τις αίθουσες συσκέψεων του προσωπικού. Μια ξεχωριστή, ευθεία ξύλινη σκάλα αποκαλύπτεται στον ένατο όροφο, συνδέοντας οπτικά την καντίνα του προσωπικού και την αίθουσα συσκέψεων του ρετιρέ μαζί και οδηγώντας τους επισκέπτες στη βεράντα του τελευταίου ορόφου του κτηρίου.

Τηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouseΤηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouseΤηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouse;Τηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouseΤηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouseΤηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouseΤηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouseΤηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouse Τηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouseΤηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouseΤηλεοπτικό σήμα snøhetta powerhouse

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 10:50

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.