ενημέρωση 5:00, 26 January, 2021

Πεκίνο - η φύση στο εσωτερικό επέκτασης αποθήκης λιανικής

Το εργαστήριο αρχιτεκτονικής σχεδιασμού με έδρα το Τόκιο KLC ολοκλήρωσε την επέκταση ενός μικρού καταστήματος βιολογικών ποτών που βρίσκεται στο Πεκίνο της Κίνας . Το διώροφο κόκκινο τούβλο κτίριο αποθήκης περιλαμβάνει εργαστήριο τροφίμων, τραπεζαρία, χώρο πωλήσεων, χώρο εργαστηρίου, γκαλερί, ζώνη γραφείου και θερμοκήπιο. εμπνευσμένο από το έντονο ενδιαφέρον των πελατών για τα φυσικά οικοσυστήματα, ο σχεδιασμός επιδιώκει να εισαγάγει ενεργά τον εξωτερικό χώρο στο εσωτερικό.

ένα σπίτι από τούβλα στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 3όλες οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά του KLC

«Όπως και στις περισσότερες περιοχές λιανικής, είναι σημαντικό να προβάλλεις μια δημοφιλή και πολυσύχναστη ατμόσφαιρα, να βλέπεις έξω και να προσελκύεις περισσότερους επισκέπτες», λέει ο KLC . Για να επιτευχθεί αυτό, ο σχεδιασμός παράγει έναν τρισδιάστατο, μερικώς διαφανή όγκο, ο οποίος είναι διακριτός και αναγνωρίσιμος, ενώ προσελκύει την προσοχή των περαστικών από διάφορες οπτικές γωνίες. η ροή του εσωτερικού γίνεται ορατή, μέσα από γυάλινο διάδρομο κυκλοφορίας, τοποθετημένο στην πρόσοψη της αποθήκης. 

ένα τούβλο σπίτι στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 1

ο σχεδιασμός υιοθετεί μια παθητική προσέγγιση, προκειμένου να δημιουργήσει ένα κτίριο με γνώμονα το περιβάλλον, καθιστώντας έτσι τα μηχανικά πρόσθετα προαιρετικά. τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι βολικά, σύμφωνα με την τοπική τεχνολογία κατασκευής, ενώ δημιουργούν μια σύνδεση μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος.

ένα τούβλο σπίτι στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 2

Έχοντας υπόψη τον χαρακτήρα και τις διάφορες λειτουργίες του καταστήματος, η KLC έχει αναπτύξει μια χωρική ποιότητα σχεδιασμένη να συντονίζεται με το εξωτερικό περιβάλλον. Το εργαστήριο και ο χώρος λιανικής, που αναμένεται να προσελκύσουν καθημερινά πελάτες, διατίθενται στη βόρεια πλευρά του σχεδίου 1ου ορόφου. μέσω αυτής της τοποθέτησης, αναγνωρίζονται οπτικά είτε από το δρόμο είτε από το εσωτερικό. 

ένα σπίτι από τούβλα στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 11

το θερμοκήπιο βρίσκεται στη νότια πλευρά της δομής, εξασφαλίζοντας την πρόσβασή του σε επαρκές φως του ήλιου. Τα έργα τέχνης που εμφανίζονται στη γκαλερί τοποθετούνται πάνω στο γυαλί, δίπλα στο δρόμο στη βόρεια πλευρά του 2ου ορόφου, προστατευμένο από το άμεσο ηλιακό φως. στη νοτιοδυτική πλευρά του 2ου ορόφου, υπάρχει χώρος εργαστηρίου για ιδιωτικές συγκεντρώσεις.

ένα σπίτι από τούβλα στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 6

στο εσωτερικό, δεν υπάρχουν πόρτες ή άλλα χωρίσματα, ως προσπάθεια σύνδεσης όλων των ορόφων, μέσω αρωμάτων και ήχων. ο σχεδιασμός δεν επιβάλλει αυστηρούς κανόνες για τη χρήση του χώρου, δημιουργώντας ένα ευέλικτο περιβάλλον: οι πελάτες μπορούν ακόμη και να καθίσουν στη μέση της γραμμής ροής κυκλοφορίας. Εν τω μεταξύ, το φυσικό φως μπορεί να γίνει αισθητό από οποιαδήποτε κατεύθυνση μέσα στο κτίριο, με αποτέλεσμα έναν σπειροειδή χώρο που μεγαλώνει προς τα πάνω σαν ένα ζωντανό φυτό.

ένα τούβλο σπίτι στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 8

ένα τούβλο σπίτι στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 7

ένα τούβλο σπίτι στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 4

ένα σπίτι από τούβλα στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 5

ένα σπίτι από τούβλα στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 10

ένα τούβλο σπίτι στο Πεκίνο που σχεδιάστηκε εκ νέου από το klc 12την αποθήκη πριν από την παρέμβαση της KLC

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 11:14

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.