ενημέρωση 5:00, 26 January, 2021

η κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο

Ο paul bernieritecte έχει ανακαινίσει μια ξύλινη καμπίνα που βρίσκεται δίπλα στην ακτή στο lanaudière, στον Καναδά , και την επέκτεινε για να δημιουργήσει μια ανοιχτή, ρευστή και φωτεινή κατοικία μέσα. η καμπίνα, η οποία ανήκει στην οικογένεια των πελατών για 40 χρόνια, είναι αγκυροβολημένη σε ένα βραχώδες σημείο που ξεπροβάλλει στη λίμνη. Η γειτνίαση με την ακτή οδήγησε τους αρχιτέκτονες που εδρεύουν στο Μόντρεαλ να σχεδιάσουν την επέκταση στην κορυφή και όχι στις πλευρές, ενώ προστέθηκε μόνο ένα προστατευμένο μέρος στο ισόγειο.

Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο

Ο Paul Bernier Architecte έχει συνδυάσει δύο ξεχωριστές εποχές στο τελικό έργο: την αρχική καμπίνα κούτσουρων και τη σύγχρονη προσθήκη. Η αρχική καμπίνα είναι ρουστίκ, κατασκευασμένη από πέτρα και κορμό, και επικαλύπτεται με κεκλιμένη οροφή με φαρδιά προεξοχές. Ταυτόχρονα, η προσθήκη έχει σχεδιαστεί ως καθαρός και μονολιθικός όγκος, αλλά του οποίου η υλότητα και το χρώμα αντικατοπτρίζουν αυτά του αρχικού εξοχικού σπιτιού. Τα διάφορα διαλείμματα στην οροφή της προσθήκης αντικατοπτρίζουν επίσης αυτά της παλιάς καμπίνας. Ένα συγκεκριμένο μείγμα στυλ, με μοντέρνα στοιχεία, μπορεί επίσης να βρεθεί στο αρχικό εξοχικό σπίτι, όπως τα κεκλιμένα παράθυρα, χαρακτηριστικό της περιόδου της δεκαετίας του 1950 έως του 1970

Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο

ο συνδυασμός στυλ και περιόδων συνεχίζεται μέσα στο σπίτι, όπως στο κέντρο του κύριου χώρου διαβίωσης, όπου ένα ανακαινισμένο τεράστιο πέτρινο τζάκι συνυπάρχει με τη νέα, μινιμαλιστική σκάλα. διατηρήθηκε η οροφή του παλιού εξοχικού σπιτιού, ενώ η παλιά οροφή, η οποία ήταν αδύναμη, αφαιρέθηκε εντελώς και αντικαταστάθηκε από μια δομή έλατου ντουγκλάς που αντιγράφει την πλαγιά και στηρίζει το νέο πάτωμα. Το κυρίως υπνοδωμάτιο βρίσκεται στο επάνω επίπεδο, το οποίο επωφελείται από την εκτεταμένη θέα στα ψηλά πεύκα, καθώς και στη λίμνη και τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο

μέσω ενός μεγάλου κατακόρυφου ανοίγματος στην ανατολική πλευρά του τελευταίου ορόφου, το φως του πρωινού μπαίνει μέσα και διηθείται στο κάτω επίπεδο μέσω του δαπέδου του διαδρόμου από διαφανές γυαλί . ένα μεγάλο παράθυρο στην κορυφή της σκάλας λειτουργεί επίσης ως φεγγίτης και προσφέρει θέα στον ουρανό καθώς ανεβαίνει κανείς στον επάνω όροφο. Τέλος, η νέα προστατευμένη βεράντα που είναι εγκατεστημένη στη νότια πλευρά και διαθέτει 2 φεγγίτες που εισάγονται διακριτικά στη δομή, προσφέρει ένα άλλο μέρος για να απολαύσετε το ύπαιθρο.

Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλοΟ Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο

Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο
Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο

Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο

Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο

Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο

paul bernier αρχιτέκτονας

paul bernier αρχιτέκτονας

Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο

Ο Paul Bernier Architecte βρίσκεται στην κορυφή της ρουστίκ ξύλινης καμπίνας στον Καναδά με μονολιθική επένδυση από ξύλο
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 10:13

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.