ενημέρωση 8:43, 4 March, 2021

«σπήλαιο ουρανού» - στέφει αυτό το τριώροφο κτίριο στο Τόκιο από τους αρχιτέκτονες του IKAWAYA

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες της IKAWAYA , το "sky gua " είναι ένα τριώροφο κτίριο στο Τόκιο που περιέχει μια κλινική στο ισόγειό του και δύο κατοικίες παραπάνω. Βρίσκεται στο θάλαμο meguro της πόλης, η τοποθεσία βρίσκεται πολύ κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό και περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση. στο σχεδιασμό του «ουρανού σπηλαίου», οι αρχιτέκτονες συνέχισαν αυτήν την αίσθηση της φύσης με κήπους που προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

ουρανοξύστης ikawaya αρχιτέκτονες

Το ανώτερο όροφο, που δανείζει το έργο το όνομά του, χρησιμοποιείται κυρίως από μια νεαρή οικογένεια. Εδώ, ένα ευρύ άνοιγμα με βεράντα προσανατολίζεται προς το γειτονικό δάσος. η ομάδα σχεδιασμού λέει ότι η ταράτσα έπρεπε να περικλείεται με διαχωριστικά τοιχώματα και βαθιές μαρκίζες για να αποκλείσει τον θόρυβο των αμαξοστοιχιών που περνούν και απόψεις από γειτονικά κτίρια. «Για να φτάσουμε στο φυσικό φως του ήλιου να φτάσουμε στο δάσος, συμπληρώσαμε τις άκρες του κτηρίου», εξηγεί οι αρχιτέκτονες του IKAWAYA . "Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό του κτηρίου έγινε ένας χώρος σαν σπηλιά, που σας αγκαλιάζει και γεμίζει τον χώρο με μια αίσθηση ασφάλειας."

ουρανοξύστης ikawaya αρχιτέκτονες

παρακάτω, ο ενδιάμεσος όροφος προσφέρει διαμονή για τη γιαγιά της οικογένειας. «Προκειμένου να εμποδιστεί ο θόρυβος των τρένων και η θέα από τα γειτονικά κτίρια, ο οικιστικός χώρος σχεδιάστηκε να βλέπει στον κήπο της αυλής προς νότο, ο οποίος περιβάλλεται από τοίχους ύψους 6 μέτρων», συνεχίζει η ομάδα σχεδιασμού. ο τοίχος της αυλής είναι τελειωμένος με βαφή ή ξύλινες σανίδες για να διαχέει τον θόρυβο καθώς αντανακλά τον τοίχο.

ουρανοξύστης ikawaya αρχιτέκτονες

Οι επισκέπτες της κλινικής στο ισόγειο (φαίνονται στις εικόνες στη γκαλερί στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας) υποδέχονται έναν κήπο με φυλλοβόλα δέντρα, τα οποία έχουν τοποθετηθεί για να κρύψουν τα γειτονικά κτίρια. «Αυτός ο κήπος προσφέρει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον επισκέπτη αντί να δίνει μια αίσθηση εκφοβισμού», λένε οι αρχιτέκτονες. προηγουμένως, οι αρχιτέκτονες του IKAWAYA ολοκλήρωσαν ένα άλλο ξεχωριστό σπίτι στο Τόκιο , το οποίο ήταν ένας από τους νικητές βραβείων σχεδιασμού της Ιαπωνίας g-mark 2018.

ουρανοξύστης ikawaya αρχιτέκτονες

ουρανοξύστης ikawaya αρχιτέκτονες

ουρανοξύστης ikawaya αρχιτέκτονες

ουρανοξύστης ikawaya αρχιτέκτονες

ένα «σπήλαιο ουρανού» στέφει αυτό το τριώροφο κτίριο στο Τόκιο από τους αρχιτέκτονες του IKAWAYA

ένα «σπήλαιο ουρανού» στέφει αυτό το τριώροφο κτίριο στο Τόκιο από τους αρχιτέκτονες του IKAWAYA

ένα «σπήλαιο ουρανού» στέφει αυτό το τριώροφο κτίριο στο Τόκιο από τους αρχιτέκτονες του IKAWAYA

ένα «σπήλαιο ουρανού» στέφει αυτό το τριώροφο κτίριο στο Τόκιο από τους αρχιτέκτονες του IKAWAYA

ένα «σπήλαιο ουρανού» στέφει αυτό το τριώροφο κτίριο στο Τόκιο από τους αρχιτέκτονες του IKAWAYA

ένα «σπήλαιο ουρανού» στέφει αυτό το τριώροφο κτίριο στο Τόκιο από τους αρχιτέκτονες του IKAWAYA

ένα «σπήλαιο ουρανού» στέφει αυτό το τριώροφο κτίριο στο Τόκιο από τους αρχιτέκτονες του IKAWAYA

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 10:00

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.