ενημέρωση 5:27, 21 January, 2020

Γυμνά κορμιά και καθημερινότητα στην Τεχνόπολη

Το «Truth & Lies» είναι μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας-μελέτη πάνω στο ανθρώπινο σώμα

Μια έκθεση φωτογραφίας-μελέτη πάνω στο ανθρώπινο σώμα και την καθημερινότητα, όπως είναι ή όπως το βλέπουμε εμείς, ανάλογα με την στιγμή, την οπτική γωνία, τα συναισθήματα, την πρόθεση, την εμπλοκή μας και τα όρια των σχέσεων που αναπτύσσουμε.

Οι φωτογραφικοί πειραματισμοί μελετούν την αλήθεια και την απελευθέρωση του σώματος και ταυτόχρονα την εξάρτησή του από ένα πανωφόρι, μία δικαιολογία, μία προστασία, ένα ψέμα. Το «Truth & Lies» δεν είναι τίποτα άλλο από μια καθημερινότητα που είναι εκεί, χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Σκιές, μορφές, φόρμες, συναισθήματα, σχέσεις, αισθησιασμός, ρομαντισμός, πόθος, ντροπή, καταπίεση, βία.

Η έκθεση φιλοξενείται στις «Δεξαμενές Καθαρισμού» και είναι διαμορφωμένη σε δύο επίπεδα. Στο Ισόγειο, παρουσιάζεται το γυμνό σώμα ως ένας εσωτερικός διάλογος για την αυτοαντίληψη, ενώ στο Υπόγειο αποκαλύπτονται οι αμοιβαίες σχέσεις με τον Άλλον, που οικοδομούνται πάνω στα θεμέλια της αντίληψης του Εγώ. Εικόνες που συναρμολογούν τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη, την οικογένεια, την φιλία. Εικόνες που ταυτόχρονα παρουσιάζουν το αληθές και το ψευδές, το αυθόρμητο και το προσχεδιασμένο, το δεδομένο και το απροσδόκητο.

Το «Truth & Lies» είναι μία σύνθεση του Εγώ μέσα από φωτογραφίες, μέσα από αντικρουόμενες φωνές που παλεύουν για μια ασταθή ισορροπία. Εξάλλου, και η ίδια η φωτογραφία, ως το μοναδικό αποτύπωμα ενός ατόμου που ορίζει την ταυτότητά του, ανάλογα με την οπτική γωνία και τις σκοπιμότητες αποκλίνει τόσο από την πραγματικότητα που - κάποιες στιγμές - χάνεται η μοναδικότητα της ύπαρξης.

Εκατόν Σαράντα Πέντε (145) ερασιτέχνες εραστές της φωτογραφίας - μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας METAPolis - παρουσιάζουν το έργο τους, τον δικό τους εσωτερικό διάλογο, πειραματιζόμενοι πάνω στην αληθινή αγάπη, τις αληθινές σχέσεις, την αλήθεια του γυμνού σώματος ή ακριβώς το αντίθετο.

image
Απόστολος Μανολιτζάς

image
Δημήτρης Αλεξάκης

image
Δημήτρης Δημόπουλος

image
Κική Κατσίγιαννη

image
Μαριλένα Πάππου

image
Νάνσυ Βαρσαμή

image
Σοφία Κονδύλη

image
Βασιλική Λαμπάδα

image
Μένια Μπογέα

image
Τάνια Ζάρκου

image
Τάνια Λαμπροπούλου

Info: 03-07/06, 20.00, «Δεξαμενές Καθαρισμού». Πεμ-Παρ 16.00–23.00, Σαβ-Κυρ 10:00 – 23:00, είσοδος ελεύθερη. Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης

 

Κεντρική φωτό: Άννα Κάντα

Πηγή:athensvoice

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 31 Μαΐου 2015 14:58

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.