ενημέρωση 1:46, 16 September, 2019

MG GTS Crossover

Η μικρότερη σε ισχύ και κυβισμό έκδοση θα εφοδιάζεται με έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου με την κορυφαία να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, χάρη στους 217 ίππους ενός δίλιτρου μοτέρ, σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα  Η μικρότερη σε ισχύ και κυβισμό έκδοση θα εφοδιάζεται με έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου με την κορυφαία να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, χάρη στους 217 ίππους ενός δίλιτρου μοτέρ, σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα

 

Το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών και μη αυτοκινητοβιομηχανιών ακολουθεί η κινεζικών συμφερόντων MG, προσθέτοντας στην γκάμα της ένα αστικών προδιαγραφών crossover.

Αν και τo MG GTS διαθέτει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή πορεία ακόμα και στην ευρωπαϊκή αγορά δεν πρόκειται να αναζητήσει την τύχη του εκτός των κινεζικών συνόρων.

Οι μικρότερες σε ισχύ και κυβισμό εκδόσεις του θα εφοδιάζονται με έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου, με τη συνέχεια να δίνουν τα τετρακύλινδρα μοτέρ των 1,4 και 1,5 λίτρων τα οποία θα συνδυάζονται και με ημι-αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη.

Σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα προσφέρει στον βασικό της εξοπλισμό η κορυφαία έκδοση χωρητικότητας 2,0 λίτρων και απόδοσης 217 ίππων.

Ο παραπάνω συνδυασμός θα επιταχύνει το MG GTS από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8 δευτερόλεπτα, προσφέροντας στο κινεζικό crossover τις επιδόσεις ενός ευρωπαϊκών προδιαγραφών "hot hatch".

H διάθεση του MG GTS Crossover στην κινεζική αγορά θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 11:09

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.