ενημέρωση 4:22, 8 July, 2020

Δια χειρός AMG - νέα γενιά της Mercedes-Benz SL

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε ότι η AMG θα αναλάβει εξολοκλήρου την εξέλιξη της νέας γενιάς της SL η οποία, εκτός από την υπογραφή του Affalterbach θα επωφεληθεί και από plug-in υβριδική τεχνολογία.

Μιλώντας στα περιθώρια της έκθεσης της Νέας Υόρκης, ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers αποκάλυψε ότι η εξέλιξη της νέας γενιάς της SL η οποία αναμένεται το 2022 θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου από το Affalterbach, εξασφαλίζοντας εξαρχής και εξ ορισμού στο ανοιχτό μοντέλο των Γερμανών ένα δυναμικότερο χαρακτήρα.

«Η ανάθεση της νέας γενιάς της SL στην AMG και ο επαναπροσδιορισμός του προσανατολισμού της προς μια πιο σπορ κατεύθυνση είναι συναρπαστικό νέο. Φυσικά, νιώθουμε ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη αλλά και τιμή καθώς η απόφαση αυτή αποτελεί απτή απόδειξη της εκτίμησης που υπάρχει για τη δουλειά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Tobias Moers.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η νέα SL θα εξελιχθεί παράλληλα με την νέα γενιά της AMG GT, ενώ τα πρώτα πρωτότυπα αμφότερων των υπό εξέλιξη μοντέλων αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από φέτος.

Με δεδομένη την εμπλοκή του Affalterbach η νέα SL αναμένεται να αποκτήσει ένα σαφώς δυναμικότερο και πιο σπορ χαρακτήρα. Αναλυτικότερα, όπως σημειώνει ο Tobias Moers: «η SL υπήρξε ένα εξαιρετικά σημαντικό αυτοκίνητο για εμάς στο παρελθόν. Το 2002/3 εισαγάγαμε την έκδοση με τον κινητήρα V8 Κompressor η οποία προκάλεσε πραγματικά αίσθηση. Οδηγώντας την ακόμα και σήμερα διαπιστώνω το πόσο δυναμική και μπροστά από την εποχή της υπήρξε. Θεωρώ ότι ήρθε και πάλι η στιγμή να διαφοροποιήσουμε τον χαρακτήρα της SL, εμφυσώντας στη νέα γενιά τα σπορ γονίδια που θα τιμήσουν την ιστορία της. Σε κάθε περίπτωση, το κλειδί στην προκειμένη περίπτωση είναι η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά και την άνεση καθώς, η SL οφείλει να διατηρεί πάντα τον χαρακτήρα ενός πολυτελούς αυτοκινήτου για μακρινές αποστάσεις».
|
Εκτός από την εμπλοκή της AMG η οποία θα αναλάβει και το σχεδιασμό της νέας γενιάς, η νέα SL θα εντάξει για πρώτη φορά στην ιστορία της και plug-in υβριδικά σύνολα τα οποία όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της AMG θα αποτελούν κανονικότητα για όλα τα μοντέλα με την υπογραφή του Affalterbach από το 2021. Tην αρχή ωστόσο σε ό,τι αφορά την υβριδική τεχνολογία, αναμένεται να κάνει η νέα γενιά της AMG GT η οποία θα είναι το πρώτο μοντέλο του γερμανικού βελτιωτικού οίκου που θα επωφεληθεί από plug-in υβριδικό σύνολο αξιώσεων.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 16 Μαΐου 2019 09:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.