ενημέρωση 4:20, 1 June, 2020

Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου με application

Νissan Charge είναι το όνομα της νέας υπηρεσίας που δημιούργησε η Nissan προκειμένου να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη φόρτιση των οχημάτων τους. Η είδηση αφορά σε πρώτη φάση την Ευρώπη, αλλά επειδή το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον, είναι προφανώς θέμα χρόνου να δούμε να γίνεται κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα.
 
Η Nissan αποκάλυψε μια  νέα υπηρεσία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τη, η οποία έχει σχεδιαστεί για να κάνει την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός EV,  καλύτερη από ποτέ.
 

Φτιαγμένη σε συνεργασία με την Plugsurfing, τον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης  στην  Ευρώπη, η Nissan Charge επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των αμιγώς ηλεκτρικών Nissan Leaf  - καινούριων και μεταχειρισμένων - να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση, με μια συνδρομή, σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 100.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.


 
Η υπηρεσία Nissan Charge επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αναζητήσουν το καλύτερο σημείο φόρτισης, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής smartphone για  Apple και Android. Οι αναζητήσεις μπορούν να φιλτραριστούν με βάση το  μοντέλο του  αυτοκινήτου, την ταχύτητα και τον τύπο φόρτισης, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν γρήγορα το καλύτερο μέρος για την επαναφόρτιση της μπαταρίας τους μηδενικών ρύπων αυτοκινήτου τους.
 
Οι χρήστες μπορούν να λάβουν οδηγίες πλοήγησης για να προσεγγίσουν το επιλεγμένο σημείο φόρτισης μέσω της ίδιας εφαρμογής και να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους για να ξεκινήσουν και να σταματήσουν, εξ αποστάσεως,  τις “συνεδρίες”  φόρτισης  σε συμβατούς σταθμούς. Η εφαρμογή Nissan Charge εντοπίζει επίσης σημεία φόρτισης σε αντιπροσώπους και συνεργάτες της Nissan, παρέχοντας στους χρήστες  εύκολη πρόσβαση και ανταγωνιστικές τιμές.
 
Σχεδιασμένη ως μέρος ενός συνεχώς αυξανόμενου κόμβου στην κοινότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Nissan Charge δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να γράφουν σχόλια και να βαθμολογούν τους σταθμούς φόρτισης, μέσω της εφαρμογής, βοηθώντας τους άλλους  χρήστες να σχεδιάσουν τη βέλτιστη διαδρομή  για την φόρτιση του οχήματός τους.
 
Για την εγγραφή, ο ιδιοκτήτης ενός Nissan Leaf πρέπει απλώς να κάνει λήψη της δωρεάν εφαρμογής και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό, ο οποίος απαιτεί ένα e-mail, κωδικό πρόσβασης, τον αριθμό VIN του οχήματος και μια έγκυρη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή εναλλακτικά PayPal. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή ή την ηλεκτρονική πύλη στο διαδίκτυο για να παραγγείλει ένα δωρεάν “κλειδί” φόρτισης, το οποίο δίνει πρόσβαση σε σημεία φόρτισης εντός του δικτύου και χρησιμοποιείται για την εκκίνηση και τη διακοπή των περιόδων φόρτισης.
 
Η Nissan Charge είναι τώρα διαθέσιμη στη Γερμανία και την Ιταλία. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη αργότερα σε Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ελβετία, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία Ουγγαρία και Σλοβακία.
 
Το Leaf της Nissan παραμένει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, με περισσότερα από 430.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί  από το 2010, όταν και κυκλοφόρησε το μοντέλο πρώτης γενιάς. Το νέο Nissan Leaf είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τα € 33.990.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 08:31

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.