ενημέρωση 8:18, 30 May, 2020

McLaren αποκαλύπτει το supercar της «elva»

Η McLaren έχει αποκαλύψει τη νέα της τελική σειρά roadster, τη elva. με ένα διθέσιο ανοικτό πιλοτήριο χωρίς στέγη, χωρίς παράθυρα και χωρίς παρμπρίζ, το supercar προσθέτει μια νέα διάσταση στη σειρά γραμμών.

supercar supercar mclaren χωρίς στέγη, παράθυρα ή παρμπρίζ

το όνομα elva γιορτάζει τα φημισμένα bruce mclaren -σχεδιασμένα σπορ αυτοκίνητα mclaren-elva της δεκαετίας του 1960, τα οποία ενσωματώνουν τις πρωτοποριακές αρχές σχεδιασμού και μηχανικής του βρετανικού κατασκευαστή. αλλά και το ελαφρύτερο οδικό αυτοκίνητο της μάρκας, με εξατομικευμένο πλαίσιο και σώμα από ανθρακονήματα, μοναδικά καθίσματα από ανθρακονήματα και φρυγμένα φθορά από άνθρακα-κεραμικά.

supercar supercar mclaren χωρίς στέγη, παράθυρα ή παρμπρίζ

η χαμηλή μύτη και οι έντονες κορυφές του εμπρός φτερού παρέχουν οπτικό δράμα και ταυτόχρονα ενισχύουν την όραση προς τα εμπρός. τα μεγάλα οπίσθια φτερά από ίνες άνθρακα ρέουν από το μπροστινό μέρος της πόρτας μέχρι το πίσω κατάστρωμα, ενώ το ύψος των διπλών οπίσθιων αντηρίδων ελαχιστοποιείται χρησιμοποιώντας ένα αποσπώμενο σύστημα προστασίας έναντι ανατροπής.

supercar supercar mclaren χωρίς στέγη, παράθυρα ή παρμπρίζ

«η αποστολή μας με το mclaren elva ήταν να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό καροτσάκι με δύο θέσεις, το οποίο θα προσφέρει τις πιο στοιχειώδεις εμπειρίες οδήγησης» , ο κ. Melville, διευθυντής σχεδίου, McLaren Automotive.

«οι όγκοι που έχουν εμπλουτιστεί με συρρίκνωση τύπου 1 δημιουργούν ένα τεχνικό γλυπτό που είναι τόσο εντυπωσιακό όσο είναι αξιοσημείωτο, ενώ το εξωτερικό ρέει μέσα στο εσωτερικό με ένα εκπληκτικό παράδειγμα μιας νέας και μοναδικής αρχιτεκτονικής σχεδιασμού« θολών ορίων »που μας επέτρεψε να δούμε χωρίς προβλήματα να φέρει το εξωτερικό, να ενισχύσει περαιτέρω την εμπλοκή του οδηγού, διατηρώντας παράλληλα την φιλοσοφία μας να μην κάνουμε συμβιβασμούς ».

supercar supercar mclaren χωρίς στέγη, παράθυρα ή παρμπρίζ

ένας 4.0-λίτρων, twin-υπερσυμπιεσμένος κινητήρας V8 από την ίδια οικογένεια που εξουσιοδοτεί τις senna και senna GTR δίνει το έξοχο φως εντυπωσιακή απόδοση σε όλο το σκάφος. με 815 ps, η elva μπορεί να φτάσει τα 0-100km / h σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. 0-200km / h ταχύτερα από την senna, σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα.

το mclaren δηλώνει ότι τα κράνη μπορούν να φορεθούν αν προτιμάται, αλλά η μορφή και το γλυπτό της άνω καμπίνας περιτυλίγονται γύρω από τον οδηγό και τον επιβάτη για να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον. ένα σταθερό παράγωγο παρμπρίζ του αυτοκινήτου είναι επίσης διαθέσιμο για τις περισσότερες αγορές ως εργοστασιακή επιλογή. όπως οι προκατόχους του p1tm, senna και speedtail, ο όγκος της νέας Mclaren elva θα είναι αυστηρά περιορισμένος. μόνο 399 έχουν προσφερθεί για παραγγελία πελατών από $ 1.690.000.

«ο McLaren συνεχίζει να πιέζει τα όρια του υπερσύγχρονου και του υπερσύγχρονου αυτοκινήτου, επιδιώκοντας εξαιρετικές και ασύγκριτες εμπειρίες οδήγησης για τους πελάτες μας και το mclaren elva αποτυπώνει αυτό το πρωτοποριακό πνεύμα», λέει ο mike flewitt, CEO της mclaren automotive. «το mclaren-elva m1a [mk1] και οι διάδοχοί του είναι από πολλές απόψεις οι πραγματικοί πνευματικοί προπομποί των σημερινών mclarrens - superlight, mid-engined αυτοκίνητα με τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και δυναμική αριστεία».

«Είναι τέλειο το γεγονός ότι ο νέος roadster της σειράς mclaren, ένα μοναδικά μοντέρνο αυτοκίνητο που προσφέρει την απόλυτη σύνδεση μεταξύ του οδηγού, του αυτοκινήτου και των στοιχείων και με τα καινούργια ύψη της οδηγικής απόλαυσης στο δρόμο ή στην πίστα, αναγνωρίζει την πλούσια κληρονομιά μας με το όνομα elva».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:40

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.