ενημέρωση 4:18, 2 July, 2020

Nissan 370Z - η επιστροφή

To εμβληματικό sporstcar της ιαπωνικής φίρμας ετοιμάζει την επάνοδό του με μια νέα γενιά η οποία θα τιμήσει την παράδοση φροντίζοντας να το εισαγάγει στην σύγχρονη εποχή.

Το λανσάρισμα 12 νέων μοντέλων σε διάστημα ενάμιση έτους προανήγγειλε η Nissan στο πλαίσιο της προϊοντικής αναμόρφωσης της γκάμας της. Ανάμεσα τους θα περιληφθεί και το εμβληματικό 370Ζ το οποίο θα υποδεχτεί σύντομα τη νέα γενιά του, δίνοντας ήδη μια πολλά υποσχόμενη πρώτη γεύση μέσω ενός teaser.

 

Βάσει της πρώτης αυτής εικόνας που έδωσε στη δημοσιότητα η Nissan, το 370Ζ θα μείνει πιστό στις πληθωρικές, μυώδεις γραμμές που θα το «ακολουθήσουν» σχεδιαστικά και στη νέα γενιά του, εξασφαλίζοντας του την… και πλήρη νοημάτων σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις σιλουέτα του με το μακρύ καπό, τους διογκωμένους θόλους και την έντονα κεκλιμένη προς τα πίσω γραμμή οροφής.

Ανεξαρτήτως αισθητικής το νέο Z θα αναλάβει να λειτουργήσει ως halo car για την γκάμα της Nissan η οποία θα το εστιάσει στις αγορές των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας αλλά και της Κίνας οι οποίες και θα αποτελέσουν το «πεδίο δράσης» του με δεδομένη την «αδυναμία» τους στις εναλλακτικές σπορ προτάσεις.

Αν και επί του παρόντος η ιαπωνική φίρμα δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, η νέα γενιά του sportscar αναμένεται να υιοθετήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την ονομασία 400Ζ ενώ ήδη η Nissan έχει προχωρήσει στο ανασχεδιασμό και την κατοχύρωση του διακριτικού Ζ το οποίο και θα φορέσει το νέο μοντέλο.

Προς επίρρωση όλων των παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τα πρώτα δοκιμαστικά πρωτότυπα του Z car έχουν ήδη δώσει «σημεία ζωής» από την πίστα του Nurburgring και παρόλο που, κρύβονται επιμελώς πίσω από την μορφή της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου, η παρουσία τους είναι δηλωτική των προθέσεων της ιαπωνικής φίρμας για τη σύντομη επάνοδο του εμβληματικού sportscar.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 09:52

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.