ενημέρωση 8:49, 22 August, 2019

Πριν από 16 χρόνια, δύο φίλοι και συμφοιτητές ίδρυσαν τη Google

Ήταν Ιανουάριος του 1996 όταν δύο φοιτητές, ο Larry Page και ο Sergey Brin έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια. Οι δυο τους εργάζονταν πάνω σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που λίγο αργότερα έμελλε να αλλάξει τις ζωές όλων μας.  

Νωρίτερα, το 1995, ο Larry Page και ο Sergey Brin θα γνωρίζονταν στο Στάνφορντ. Ο Larry, 22 ετών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, θέλει να εγγραφεί στη σχολή. Ο Sergey, 21 ετών, έχει αναλάβει να τον ξεναγήσει στο χώρο. Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, στην πρώτη τους συνάντηση διαφωνούν σχεδόν για κάθε ζήτημα.  

Μέχρι το 1996, οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα. Οι δύο φοιτητές δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Ονόμασαν τη νέα τεχνολογία PageRank, η οποία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν.         Ονόμασαν τη μηχανή αναζήτησής τους Google. Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «Googol», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Milton Sirotta για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.  

Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997 και δημιουργήθηκε η εταιρία στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998.        

Από τη βάση της Google στο γκαράζ μιας φίλης τους στο Μένλο Παρκ, ο κολοσσός θα βρεθεί με σταθερά βήματα στο Googleplex. Στα κεντρικά πλέον της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια, με το όνομά του να αποτελεί συνθετικό των λέξεων Google και complex (=συγκρότημα).  

Τα λογότυπα της Google  

Το πιο επιτυχημένο εργαλείο της Google παραμένει μέχρι σήμερα το Google Search, στο οποίο εκατομμύρια χρήστες του internet πληκτρολογούν λέξεις κλειδιά και εντοπίζουν ό,τι επιθυμούν μέσα στο χάος του διαδικτύου. Ωστόσο με την πάροδο των χρόνων, η Google ανέπτυξε ή εξαγόρασε κι άλλα αγαπημένα εργαλεία μερικά από τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε desctop, laptop, ταμπλέτα ή κινητό.  

Ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα και δωρεάν εργαλεία του κολοσσού είναι: Gmail Google Maps Google Earth Youtube Google Chrome Google Analytics Google Adwords Google Adsense Google Calendar Google Translate Google Glass Picasa

Πηγή: lifo

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 15:56
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Βαγγέλης, ο Γιώργος κι ο Κώστας Μια χώρα σε vertigo »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.