ενημέρωση 4:52, 25 September, 2018

Από τον Παΐσιο στον Γκαίμπελς, μια «Ώρα» δρόμος…

Το ακραίο ομοφοβικό και χυδαίο πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας την επομένη της ψήφισης της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου είναι το τελευταίο και πιο εντυπωσιακό επεισόδιο μιας μακροχρόνιας και προκλητικής ανοχής της Δικαιοσύνης αλλά και της ανεύθυνης όσο και ύπουλης τακτικής των ΜΜΕ που αναπαράγουν το περιθωριακό ακροδεξιό έντυπο.

Για αρκετούς τα συνομωσιολογικά και μεταφυσικά πρωτοσέλιδα της Ελεύθερης Ώρας είναι μια εύθυμη στιγμή της ημέρας​. Όμως έχουν πάψει εδώ και καιρό να είναι ακίνδυνα, όπως έχουν επισημάνει αρκετοί. Δεν απευθύνεται στους ελάχιστους νοσταλγούς της χούντας αλλά είναι καθημερινά αναρτημένη στα περίπτερα της χώρας και πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική και διαδικτυακή επισκόπηση του τύπου.

Ο γκαιμπελικός προορισμός της είναι να επικοινωνεί τις ρατσιστικές, ισλαμοφοβικές και αντισημιτικές κορώνες με εκατομμύρια Ελλήνων που αρχίζουν να τις συνηθίζουν ως μέρος της πολιτικής ατζέντας. Καλλιεργεί το μίσος σε μια κοινωνία «ψεκασμένη», ικανή να πιστέψει από προφήτες μέχρι νεοναζί. 

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις αδιαφορούν ενώ η, επιλεκτικά ευαίσθητη, δικαιοσύνη παρακολουθεί ατάραχη να παραβιάζεται ο μισός ποινικός κώδικας και ο αντιρατσιστικός νόμος καθημερινά. Το πρόσφατο αποκορύφωμα προκάλεσε την ενδεδειγμένη παρέμβαση αλλά σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος της δύσης, αυτό το έντυπο δεν θα κυκλοφορούσε.

Το παράπλευρο πρόβλημα είναι ότι το ύφος και οι ακροδεξιές απόψεις της έχουν διεισδύσει στη συντηρητική παράταξη και τον δεξιό τύπο. Εκφραστές αυτών των απόψεων είναι σήμερα σημαίνοντα στελέχη ενώ πρώην αρθρογράφος της είναι στενός συνεργάτης του αρχηγού της ΝΔ.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 13:24

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.