ενημέρωση 7:21, 25 September, 2018

Το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια δεν πείθει κανέναν

Το αφήγημα της κύβερνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι πως το καλοκαίρι η χώρα εξέρχεται των μνημονίων και της επιτροπείας και η ανάκαμψη είναι προ των πυλών. Το αφήγημα αυτό φαίνεται πως δεν πείθει κανέναν. Συγκεκριμένα, μέχρι και η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αφιερώνει άρθρο της που καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα:

«Ο Τσίπρας υπόσχεται στους οπαδούς του ότι τον Αύγουστο η χώρα θα σπάσει τα δεσμά από τα προγράμματα λιτότητας και θα εκδιώξει τους μισητούς δανειστές για πάντα από την Αθήνα. Αλλά αυτό είναι αυταπάτη. Γιατί έχει δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές και με άλλα μέτρα λιτότητας μέχρι το 2022. Το 80% του ελληνικού κρατικού χρέους βρίσκεται στα χέρια δημοσίων δανειστών. 248 δισ. ευρώ κρατούν Ευρωπαίοι δανειστές, άλλα 13 δισ. ευρώ χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Άρα η Αθήνα θα παραμείνει υπό την επιτήρηση των δανειστών μέχρι να αποπληρώσει το χρέος της που με τα σημερινά επιτόκια θα διαρκέσει μέχρι το 2059»

Στο DiEM25 δεν τρέφουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε πως τα κυβερνητικά αφηγήματα, αλλά και αυτά της μείζονος αντιπολίτευσης, πλέεουν στην ίδια ατέρμονη μνημονιακή πορεία. Πιστεύουμε πως για να σπάσουν τα δεσμά της χρεοδουλοπαροικίας απαιτείται η νομοθέτηση γενναίων τομών χωρίς την έγκριση των δανειστών στο φορολογικό, στην διαχείρηση των κόκκινων δανείων, να μετατραπεί το ΤΑΙΠΕΔ σε αναπττυξιακή Τράπεζα, να δημιουργηθεί Δημόσιο Εξωτραπεζικό Σύστημα Πληρωμών, καθώς και σοβαρή αντιμετώπιση του πυρήνα του προβλήματος που δεν είναι άλλο από το χρέος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του DIEM25; Γράψου εδώ.
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 16:12

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.