ενημέρωση 4:56, 24 May, 2019

Ο Βαρουφάκης προανήγγειλε έφεση για τα έγγραφα της ΕΚΤ

«Ανυπόστατη» θεωρεί ο Γιάνης Βαρουφάκης την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή του ΜέΡΑ 25 για να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες του αποκλεισμού της Ελλάδας από το μηχανισμό του ELA, και προανήγγειλε την άσκηση έφεσης, από τη Θεσσαλονίκη όπου παρουσίασε τις θέσεις του και τους πρώτους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές. Εγκωμίασε πάντως, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν και όπως ανέφερε, έγινε για λάθος λόγους...

Εν πάσει περιπτώσει ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως οι εκπρόσωποι του μετώπου ευρωπαϊκής ρεαλιστικής ανατροπής ΜέΡΑ 25, συνιδρυτής του οποίου είναι κι ίδιος, θα προσφύγουν πλέον στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, καθώς η απόφαση δικαστηρίου της ευρωπαϊκής ένωσης να μη δοθούν τα αιτούμενα στοιχεία θεωρείται λίγο - πολύ σκανδαλώδης και «νομικά αστεία».

«Ο κύριος Ντράγκι δεν εμπιστεύτηκε τις δικές του υπηρεσίες της δικής του τράπεζας. Πήρε τα δικά μας χρήματα και πλήρωσε ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλες προκειμένου να του δώσει μια γνωμοδότηση για να του απαντήσει στο ερώτημα αν είναι νόμιμο να κλείσει την κάνουλα προς τις ελληνικές τράπεζες. Εμείς το μάθαμε αυτό και ζητήσαμε να διαβάσουμε την γνωμοδότηση. Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο στο οποίο θα προσφύγουμε τώρα νομίζω ότι θα καταπέσει ο σαθρός ισχυρισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε ότι είναι μια τεράστια επιτυχία, «αν και έγινε για λάθος λόγους και με καταστρεπτικό τρόπο». Πρόσθεσε πάντως ότι «δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από την μετονομασία της χώρας αυτής σε Βόρεια Μακεδονία, αφού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου η Δημοκρατία αυτή είναι καταγεγραμμένη ως Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Εξήγησε μάλιστα πως «το να υπάρξει γεωγραφικός προσδιορισμός στο όνομα της γειτονικής χώρας, μας δίνει την δυνατότητα να λέμε ότι η πραγματική Μακεδονία είναι εδώ στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ότι απεμπόλησαν τουλάχιστον επίσημα τον αλυτρωτισμό, ότι άλλαξαν το όνομα του αεροδρομίου τους, του αυτοκινητόδρομου τους και δήλωσαν ότι αποδέχονται ότι η αρχαία Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία».

Στην εκδήλωση που έγινε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ παρουσίασε επίσης τους πρώτους υποψήφιους του ευρωψηφοδελτίου Ειρήνη Μήτσιου, Γιώργο Λογιάδη, Κώστα Νάνο και Νίκο Βακολίδη.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 10:57

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.