ενημέρωση 5:35, 17 January, 2020

Νέος δρόμος μεταξιού - η Ρωσία για την κατασκευή 2.000 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ευρώπη και την Κίνα

Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενέκρινε την κατασκευή ενός νέου αυτοκινητοδρόμου με τέρματα σε όλη τη Ρωσία, με σκοπό τη σημαντική μείωση των διαδρομών φορτίου, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το τεράστιο έργο υποδομής, ο αυτοκινητόδρομος Meridian, κέρδισε την υποστήριξη της ρωσικής κυβέρνησης, ανέφερε καθημερινά η επιχείρηση Vedomosti, επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο αυτοκινητόδρομος πρόκειται να εκτείνεται σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Λευκορωσίας έως τα σύνορα με το Καζακστάν και αναμένεται να γίνει μέρος της ταχύτερης διαδρομής μεταφοράς φορτηγών μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.

Ο αυτοκινητόδρομος θα κοστίσει περίπου 600 δισεκατομμύρια ρούβλια (9,5 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο φορέας εκμετάλλευσης του έργου έχει ήδη αγοράσει περίπου το 80% της γης που απαιτείται για την κατασκευή του δρόμου.

Ενώ η κατασκευή θα βασιστεί πλήρως στα κεφάλαια των επενδυτών χωρίς να πάρει χρήματα από τον ρωσικό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να βοηθήσει με την προσέλκυση νέων επενδύσεων για το έργο, ακόμη και από την Κίνα. Ωστόσο, οι επενδυτές θέλουν η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα ελάχιστα έσοδά της ύψους περίπου 550 εκατομμυρίων δολαρίων, καλύπτοντας όχι εμπορικούς αλλά πολιτικούς κινδύνους όπως το κλείσιμο των κρατικών συνόρων.

Δεδομένου ότι τα διόδια θα χρεώνονται για φορτηγά και αυτοκίνητα, καθώς και η μεγάλη χωρητικότητα της εθνικής οδού, το έργο αναμένεται να σπάσει ακόμη και σε 12 χρόνια.

Ο αυτοκινητόδρομος Meridian εμπίπτει στο φιλόδοξο διηπειρωτικό εμπορικό και υποδομικό έργο της Κίνας που ονομάζεται One Belt, One Road, το οποίο υποστηρίζει η Ρωσία. Τον Απρίλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε την Κίνα και συμμετείχε στο δεύτερο Φόρουμ για τη Διεθνή Συνεργασία Belt and Road. Τότε δήλωσε ότι η κινεζική πρωτοβουλία θα ενισχύσει την «εποικοδομητική συνεργασία» των ευρασιατικών κρατών και θα εξασφαλίσει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 07:10

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.